luni, 22 martie 2010

Murim de foame?

Reactia d-lui ministru Daniel Prepeleac Funebru la un email in care is se atragea atentia ca "Noi, cadrele didactice, murim de foame!" este urmatoarea
Am o întrebare: cunoaşteţi vreun cadru didactic sau vreun angajat al statului care moare de foame în România? Eu nu cunosc.

Stau eu ca prostu si ma gandesc la doua variante in care sa interpretez raspunsul ilustrului conducator al invatamantului romanesc.
  • Presa din Romania minte. Profesorii mint. Mint ca mor de foame, cand de fapt nu s-a vazut nici un caz de deces. E o minciuna sfruntata din partea lor, sunt niste prefacuti care se imbuiba din meditatii si se plang pe nedrept ca nu au salarii sau ca nu si-au primit salariile. S-au obisnuit sa se planga de atata vreme incat au si uitat care sunt cauzele de fapt si la fiecare nemultumire santaseaza statul cu greve, proteste si intreruperea anului scolar. Asta in timp ce produc nulitati. Probabil ca asa o fi, avand in vedere ca pe bancile scolilor romanesti au terminat si academicieni gen Elena Basescu, Honorius Prigoana, Monica Ritzi si chiar Daniel Funeriu. Atata doar ca unii dintre sarmanii enumerati mai sus si-au permis sa mai faca si studii in strainatate iar acolo s-au scolit de is toba de carte.
  • D-l ministru are dreptate. El nu a cunoscut nici un cadru didactic care sa moara de foame. De fapt, dansul chiar nu a cunoscut nici un cadru didactic. El nu cunoaste angajatii din invatamant, cum de fapt nici nu ii reprezinta. Habar nu are cum traiesc cadrele didactice din Romania, habar nu are ce manca, cum se imbraca sau ce activitati au la scoala. Si, mai mult, dansul nu stie nici ce inseamna sa mori de foame. Dupa cum probabil nici nu pricepe ce e aceea metafora si stie doar sa buchiseasca ad-literam. Si, afirm cu tarie, ca aceasta situatie e general valabila pentru toti membrii guvernului Boc. Suntem condusi de niste oameni complet rupti de realitatea omului de rand, oameni care s-au obsnuit cu aerul tare de sus, si habar nu au cum traiesc, muncesc si se imbraca oamenii normali din tara, ca sunt ei profesori, medici, pensionari, vanzatori s.a.m.d.

Si, inclin sa cred ca a doua varianta e cea plauzibila in momentul de fata. Asa cum spuneam mai demult, actualilor nostri conducatori li se rupe...sufletul...de noi toti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu