miercuri, 17 martie 2010

Vorbe

L-am auzit aseara pe piticul numarul al tarii dand din nou cu stangul in dreptul.

Sincer, nu ma mai mira, pentru ca e clar ca de la inaltimea sa e imposibil sa vada lucrurile corect. E clar si ca a fost sacrificat, si cariera sa politica va fi terminata in momentul in care formatiunea politica pe care o reprezinta nu va mai fi la putere. Insa, ce e mai grav e ca domnul Boc si-a pierdut credibilitatea si respectul de care se bucura in randul populatiei. Discursurile fara discernamant tinute in ultima vreme nu fac altceva decat sa il scufunde si mai mult in mocirla istoriei. Pentru ca nu pot sa categorisesc in alt mod cele mai recente afirmatii si justificari din discursul domniei sale de ieri.

Cum altfel pot sa interpretez eu, un simplu cetatean, afirmatia ca Romania are o rata a somajului sub media Uniunii Europene? Cifrele ii dau dreptate, avem o rata a somajului de aproximativ 8.2% in timp ce media pe UE este de cca. 9%, dupa cum afirma chiar domnia sa. Insa(si aici urmeaza off-ul), ceea ce nu specifica "intentionat" domnul Boc este ca acele procente sunt raportate la populatia totala a tarii si nu la numarul de angajati. Romania are in prezent aproximativ 800.000 de someri, in timp ce numarul salariatilor este cam 4 milioane iar numarul pensionarilor este de peste 5.5 milioane. O fi procentul somerilor de 8.2% din populatia Romaniei, dar daca ne uitam la raportul dintre numarul contribuabililor si numarul celor asistati social, ne apuca durerea de cap.

Sau cealalta afirmatie, ca printre meritele guvernarii sale, leul a devenit o moneda stabila. E atat de stabila ca tremura pe ici pe colo, prin punctele esentiale. Fara mega-imprumuturile de la FMI, fara interventiile repetate ale BNR pe piata valutara; intr-un cuvant fara geniul managerial al celor care conduc BNR, adica Mugur Isarescu si Adrian Vasilescu, leul nu era cu nimic mai stabil decat economia Romaniei, care fie vorba intre noi...DUDUIE! Ce sa mai vorbim ca de puternic ce e leul, de abia putem sa platim pensiile si salariile cu tot cu infuziile de capital extern.

Si atunci, mai pot sa am incredere in balonasele de sapun pe care d-l Boc le lanseaza cu inocenta si candoarea unui copilandru de 10 ani? Inocent nu e, asta e clar, insa inaltimea o are ;))

Din pacate insa, aceste vorbe ne dor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu