miercuri, 3 martie 2010

Funeriu loveste din nou

La inceput cand a fost nominalizat pentru functia de ministru al educatiei si l-am vazut la figura, am zis...uite domnule, in sfarsit unul tanar care pare mai serios, poate ca asta o sa faca in sfarsit treaba buna si pune pe picioare sistemul de educatie dupa ce a fost "abramburit" complet de predecesoarea sa.

BIG MISTAKE!!!

Si numai ca nu e asa, dar se pare ca asta micu e pus pe fapte mari si tine mortis sa distruga tot ce a mai ramas. Cel putin pentru mine, deja a devenit o telenovela de prost gust sa vad in fiecare zi inca o stire despre "maretele realizari" ale d-lui ministru. Asa ca, m-am gandit sa dau un nume acestui fenomen. Din ciclul micii oameni fac traznai mari, azi asist la un nou episod
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, taie finanţarea pentru activităţile studenţeşti.Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că nu va mai organiza nici un spectacol de Ziua Tineretului, pe 2 Mai. Mai mult, studenţii nu vor mai avea foarte multe tabere gratuite, pentru că ministrul le consideră un lux, aşa că le taie finanţarea.

Ministrul Educaţiei şi Tineretului, Daniel Funeriu, vrea să reducă numărul de locuri în tabere dar şi spectacolele pentru studenţi.

Recunosc, doamna Ritzi si-a dat in stamba de-a dreptul cu organizarea concertelor de anul trecut pentru tineri. Si sunt de acord cu intreruperea organizarii acestor concerte. Dar, nu sunt de acord cu reducerea locurilor in tabere. Pentru ca macar prin aceste bonusuri, studentii erau motivati unii sa invete mai bine.

Asistam si asa la o scadere a nivelului invatamantului in toata tara la toate varstele. Ce nu inteleg eu insa e de ce in loc sa luptam cu acest fenomen, din contra, agravam aceasta situatie prin masurile complet aiurea luate. Pe fondul efectuarii de economii, asistam la lovituri dupa lovituri date sub centura performantei. Cei afectati in mod repetat de ele sunt elevii si studentii care invata. Dupa episodul burselor sociale si de performanta trecute in seama primariilor (adica taiate, pentru ca evident edilii locali vor prefera sa-si acorde prime si bonificatii in interiorul institutiilor pe care le conduc), acum taiem si taberele scolare.

Oare ce urmeaza? Astept cu scarba maxima sa vad ce mai le trozneste in cap "ilustrilor" conducatori si imi pun cu infrigurare aceeasi intrebare care ma macina de ceva vreme: Oare cat mai ii rabda pamantul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu