vineri, 19 martie 2010

Parintele politist

Alta nazbatie troznita in mintea celor care se ocupa cu ministerul educatiei in Romania...noul proiect de lege.

Marea reforma a lui Danila Prepeleac cel Funebru, are printre prevederile ei si lucruri bune, nu pot sa neg asta, insa are si unele ilare de-a dreptul. Cum ar fi masura ca parintii vor semna un contract prin care se obligă să-şi trimită copilul la şcoală. Pentru chiul, părintele poate plăti amenzi între 500 şi 5000 de lei sau poate fi pus să muncească în folosul comunităţii.

Ca nu mai stiu autoritatile romane cum sa scoata bani si din piatra seaca e clar pentru toata lumea de ceva vreme. Insa, sa plateasca parintele pentru ca odrasla sa chiuleste...e o masura care tine mai degraba de domeniul tragi-comicului. Stau si ma gandesc cu amuzament, oare ce naiba o sa faca parintii odraslelor care vor chiuli?

De batut, nu o sa-l poata bate...ca o sa le sara in gat autoritatile de la protectia copilului. De "educat" cu vorba buna, iarasi nu o sa poata, ca nu o sa aiba cu cine sa vorbeasca. Probabil ca singura varianta o sa fie sa faca pe politistii. Il ia de manuta pe copilas si il duce la scoala; iar scoala inchide usile cu 10 lacate si gratii serioase de fier forjat, sa nu poata "evada".

Alt scenariu dragut ce-mi vine acum prin minte. Tati, Mami...daca nu-mi dati bani sau nu-mi luati aia, sau nu ma lasati sa ma duc nu mai stiu eu unde...fug de la scoala! Ori imi dati mie bani, ori ii platiti amenda la stat...ce preferati? Sau mai rau...va trimit astia sa culegeti gunoiul din parc si sa maturati strada :))

Dar destul cu pesimismul. O sa inchei cu o melodie frumoasa, plina de optimism, pe care o dedic tuturor celor care se pregatesc de bacalaureat si de ... viata. Multa bafta ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu