vineri, 30 aprilie 2010

Nesimtirea romanului

Avem o echipa calificata intr-o finala europeana. Nu e o echipa de fotbal, ci una de handbal. Nu e de baieti, e de fete. Si nu e din Bucuresti, e din Ramnicu Valcea.

Iar de aici incep problemele. Echipa merge ceas. De vreo cativa ani se tot lupta cu echipele puternice din Europa, si o face cu succes. Fara ajutor de la dragul de statul roman, doar prin finantare privata. In aceeasi sala amarata facuta pe vremea lui ... Ceausescu, cine altul?!? Si pentru ca sala respectiva e prea mica pentru o finala adevarata, echipa e nevoita sa joace la Bucuresti, in singura sala de dimensiuni acceptate din tara. Pe parcursul intregii campanii de calificare pana in finala echipa a jucat la Valcea, incurajata fiind de o masa redusa de suporteri inimosi, suporteri adevarati care au fost alaturi de echipa in fiecare meci. Fara politicieni, fara burtosi cu cravata care sa se uite cu dispret la ceilalti cum sar, urla si isi incurajeaza echipa favorita.

Asta insa, pana acum. De cand s-a aflat ca echipa e calificata in finala Ligii Campionilor la handbal feminin, au inceput nesimtitii sa-si dea in stamba. Conform unui articol din gazeta sporturilor, deja peste 400 de "inalti demnitari publici" si-au exprimat dorinta de a participa la finala. Si bineinteles, ca numarul lor va creste. Sunt in stare sa ocupe locurile tuturor suporterilor adevarati, aceia care fac economii pentru a putea plati cei 100-150-200 de RON cat valoreaza un bilet, aceia care sunt cu sufletul alaturi de echipa Oltchimului. Sunt in stare sa ucida si aceasta sarbatoare a handbalului feminin, doar pentru ca ei sa fie acolo in mijlocul salii unde da bine la imagine.

Nu am nici o urma de indoiala ca in cazul unei victorii se vor ingramadi toti rechinii sa se laude ce echipa si fete de aur are Romania. Vom fi orbiti de flashurile blitzurilor in timp ce costumele elegante vor ranji cu satisfactie din mijlocul fetelor Oltchimului, vom fi scarbiti sa le auzim frazele bine mestesugite dinainte in care se vor declara mari suporteri ai handbalului si mandri ca sunt romani si concetateni cu aceste fete. Vor ucide aceasta posibila sarbatoare prin simpla lor prezenta care inspira repulsie la tot mai multi cetateni ai acestei tari.

Si, nu vor face nimic pentru sport...ca de obicei. Cum nu au facut nici in cei peste 20 de ani scursi de la revolutie. Banii vor continua sa dispara in buzunarele lor fara fund, iar sportul va continua sa nu vada nimic din ei. Echipa asta a ajuns acolo datorita investitorilor care se afla in spatele ei, datorita managementului de calitate facut acolo si mai ales datorita antrenorilor si acestor fete care numai ele stiu cat au muncit si cat au suferit ca sa ajunga acolo. Echipa e in finala datorita suporterilor inimosi care au sustinut-o in toate meciurile sustinute acasa, la Valcea. Si nu datorita unor politicieni ipocriti a caror singur interes e cel personal!

Din cate am vazut, jucatoarele sunt impotriva acestor solicitari. Si mi se pare normal sa fie asa. Cand pui la vanzare 4500 de bilete, macar acestia sa fie suporteri, nu politicieni inbuibati care nici macar nu stiu regulamentul de handbal. Sper sa reuseasca, desii...am mari indoieli ca in tara asta mai exista bun simt si responsabilitate :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu