luni, 26 aprilie 2010

Perseverenta

"O virtute modestă prin care mediocritatea obţine un succes obscur." - Ambrose Bierce

Virtute in cazul in care se obtine un rezultat pozitiv, cand este folosita pentru a realiza ceva maret, deosebit, util. Cu totul altfel se pune insa problema cand rezultatul este prost. Cand te afunzi in mocirla, si continui sa te zbati si sa dai din picioare ca sa te afunzi si mai mult. Cand esti traiesti in Romania anului 2010. Imi faceam revista presei zilnice si ce imi sar in ochi? Titluri precum:
- Pedelistul Romeo Rădulescu a câştigat Primăria Râmnicu Vâlcea
- Teo Trandafir merge în Parlament. Rezultatele după numărătoarea PDL: 54% Teo, 46% Mincă. Prima promisiune: „Nu mă voi schimba”

Si, nu pot sa nu constat un lucru. Se vaieta romanii, si isi plang de mila ca le e greu atat de tare ca le tresare camasa de pe ei. Viata de zi cu zi e plina de scandaluri, greve si proteste in care sunt strigate nemultumirile fata de clasa politica, fata de guvernare si etc. Si totusi, la alegeri peste tot ies invingatori reprezentantii PDL. Pe zi ce trece ne coloram tot mai mult in portocaliu, desii suntem tot mai nemultumiti de traiul de zi cu zi si de directia inspre care ne indreptam sub conducerea guvernarii actuale.

Asa ca...stau si eu si ma intreb ca prostu...cum basca mea e posibil asa ceva? E adevarat, rezultatul vine pe fondul celei mai scazute prezente la vot din istoria alegerilor din Romania: 14,6%. Probabil si din cauza faptului ca ambele candidate erau "praf". Dar totusi, sa continui sa alegi reprezentantii unei puteri care iti aduce numai "bucurii" in fiecare zi si nu stie cum sa mai fure ceva din banul public?
Chiar se poate incadra inconstienta asta la perseverenta? Chiar este aceasta atitudine o virtute?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu