luni, 12 aprilie 2010

Sa traiti bine - Alesilor

Pentru indemnizaţii, diurne, cazare, transport şi telefonie mobilă, cei 333 de aleşi din Camera Deputaţilor au cheltuit 5.299.802 lei (aproximativ 1,2 milioane euro) în luna februarie. Cel mai costisitor deputat a fost, în februarie, potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, liberalul Relu Fenechiu, care a decontat 32.459 lei, urmat de social-democratul Georgian Pop, cu 29.087 lei. Următorii deputaţi în topul cheltuielilor sunt social-deputatul Ion Mocioalcă, cu 26.360 lei, deputatul UDMR Petö Csilla-Mária, cu 26.227 lei, deputatul de la minorităţi Miron Ignat, cu 25.984 lei şi democrat-liberalul Petru Movilă cu 25.294 lei.

Deputatul care a făcut cel mai mult uz de telefonul de serviciu a fost, în februarie, Varujan Pambuccian. Liderul deputaţilor care reprezintă minorităţile naţionale a depăşit de 28 de ori costul abonamentului standard, care este de 64 de lei, factura sa fiind de 1.806 lei. Pambuccian este urmat de liberalul Ludovic Orban, cu o factură la mobil de 1125 lei şi social-democratul Valeriu Zgonea, cu 1106 lei.
...
În ceea ce priveşte cheltuielile cu birourile parlamentare (chirie, facturi şi salariile colaboratorilor), deputaţii au cheltuit în total 3.396.821 lei (aproximativ 800.000 de euro).
...
In concluzie, deputaţii au cheltuit în februarie, aproximativ 2 milioane de euro, în această sumă intrând indemnizaţiile, deplasările, cazarea, telefoanele şi sumele necesare funcţionării cabinetelor parlamentare.


2 milioane euro doar pentru deputati, doar pe luna februarie! Si asta in contextul crizei economice, cand numarul somerilor din tara creste pe zi ce trece si tot mai multi romani sunt executati silit pentru diferite datorii la stat sau nu au primit salariile pe luni anterioare.

Acum poate ca intelegeti de ce se streseaza asa de mult sarmanii ca sa fie alesi. Sau cui s-a adresat d-l presedinte cand ne-a urat sa traim bine :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu