duminică, 18 aprilie 2010

Isteria la romani

Natia asta a noastra are o inclinatie spre isterie si scandal ceva de speriat. Romanul e in stare, vorba din stramosi, "sa faca din tantar armasar". Romanul e in stare, vorba mea, "sa faca din rahat tort cu martipan".

Si ma leg mai ales de vorba mea, pentru ca se potriveste mai bine cu ceea ce vreau sa exprim. Avem predispozitia asta spre fatidic in sange. Si sa exageram efectele unui amarat de eveniment in ultimul hal.

Cand a fost aviara sau porcina...isterie nationala. Toata mass-media, care vorba fie intre noi, are partea ei de vina, numai despre pandemii si scenarii care mai de care mai catastrofale a vorbit. Ce sa mai spun de controalele efectuate pe drumuri, miile de pasari gatuite si gazate in tomberoane de gunoi, epuizarile de stocuri de antibiotice s.a.m.d. Iar la tembelizor, pe toate canalele armate intregi de experti care isi dadeau cu parerea. Iar in final, ce a fost? Cate persoane au murit? Totul a fost un mare "fass" de care nici macar nu ne mai amintim prea bine acum.

Acum, vine norul vulcanic. Doamne iarta si pazeste, de trei zile numai de asta se vorbeste peste tot. Armatele de specialisti si zvonaci au reaparut si isi fac datoria cu multa constiinta. Mai urmeaza sa vad ca se roaga si preasfintitul Daniel la slujba de duminica pentru protectie divina fata de norisorul cel rau, si le-am cam vazut pe toate. Dar, cine stie, poate ca norisorul e mana lui aghiuta, doara din adancurile pamantului e dat afara, nu? :D

Oameni buni, de cand e lumea si pamantul au fost explozii vulcanice. Nu e micutul asta cu nume imposibil(trebuie sa-l reamintesc, imi place prea mult - Eyjafjallajökull ) nici primul, si nici ultimul vulcan care isi face si el nitel de cap. Intotdeauna vulcanii cand fac scandal, arunca cu cenusa si bombe piroclastice. Asta nu inseamna ca e nici terorist sa arunce cu bombe, si nici cosarul cel rau care vrea sa ne innece pe toti cu cenusa. Asta e treaba lui, sa arunce afara materie care se depune apoi pe pamant. Avioanele nu pot zbura din motive tehnice prin astfel de nori de cenusa, dar in rest nimeni nu e afectat, mai ales daca se afla si la mii de kilometrii distanta.

Oricum, daca stau bine sa ma gandesc, poate ca nu ar fi rau ca cenusa sa se aseze pe Romania, cine stie...poate se acopera gropile din asfalt de pe drumurile lui Berceanu? :))

In rest, toate cele bune si traiasca isteria nationala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu