marți, 13 aprilie 2010

Banii, banii...banii!

Mentionez un articol care mi-au atras atentia azi:
Guvernul dă 500 mil. euro pentru programul „umbra electronică“. - Din 2011, fiecare cetăţean va plăti pe internet, cu o semnătură electronică, toate dările către stat. Cu un click, statul va urmări toate tranzacţiile şi actele online ale cetăţeanului. Aşa numita semnătură electronică se va obţine, contra cost, benevol anul acesta şi obligatoriu la anul, prin completarea datelor din buletin.

Logic, dupa mintea mea, ma gandesc la trei lucruri cand citesc asa ceva:
- alti banii aruncati pe apa sambetei. Exact cum spuneam si ieri cu cheltuielile "alesilor", in aceste vremuri cand marea majoritate a cetatenilor acestei tari traiesc de pe o zi pe alta, cei care ne conduc continua sa arunce cu banul public in stanga si in dreapta fara nici un pic de discernamant.
- ok, probabil ca aceasta masura ii va avantaja pe unii dintre cetatenii tarii si ii va scuti de umblatura. Insa, is curios ce o sa faca miile de pensionari si de oameni de pe la sate care habar nu au ce e aia semnatura elextronica. Parca mi-o si imaginez pe tanti Leana din Vadul Rosca platindu-si darile catre stat cu ajutorul calculatorului :)) Si stau si ma intreb, cat de rupt de realitate poti sa fii sa propui asemenea legi?
- pretul vehiculat al sumei care va trebuii platita pentru aceasta "semnatura" este de 50 de euro de persoana. Sursa mentioneaza ca se spera diminuarea ei pana la 5 euro. Chiar si asa...mi se pare o noua forma de a mulge bani de pe cetatenii tarii. Inmultiti cu 19 milioane si opaaa...a mai scos guvernul Boc din joben cateva milioane de euro pe care sa le toace dupa bunul plac :D

Imaginativa urmatorul clip cu Vladescu si Boc in rolul celor doi protagonisti, va las sa decideti voi care e barbatul si care e femeia :P

3 comentarii:

  1. Nu te-a mistuit revolta? E timpul sa treci mai departe.

    Ori articolele sunt pentru "views" din moment ce toata lumea e revoltata pe ceva, in special clasa politica?

    RăspundețiȘtergere
  2. articolele sunt pentru ca asta vreau eu sa scriu.

    Si nu vad ce ce m-ar mistuii revolta.

    Daca ceva nu-mi place sau consider ca pot sa-mi exprim o parere legat de subiect, o sa o fac oricand si oriunde. Macar atat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, era o intrebare nevinovata, deloc vatamatoare si incercam sa te inteleg. Poate am alunecat eu inspre indiferenta si pana la urma nu stiu ce e mai bine: sa fii indiferent ori revoltat?

    Mai nou am repulsie fata de adevarurile obiective, de corvoada argumentarii, de judecatile logice elevate. Nu-mi place sa fac demonstratii, nu tin sa conving pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere