joi, 25 februarie 2010

Omul - criminalul suprem

Pretindem ca suntem fiintele cele mai inteligente de pe planeta. Ne autosituam in varful lantului trofic, pradatorul suprem..."il capo di tuti capi"!

Insa, in acelasi timp manifestam o adevarata placere spre crima. Evolutia civilizatiei umane nu a insemnat altceva decat o cursa a inarmarilor. De-a lungul istoriei am asistat de nenumarate ori la razboaie, crime politice sau religioase, epurari etnice s.a.m.d. Cand nu ne convine ceva, cand apare un obstacol mai mare in calea dorintelor noastre, se recurge relativ usor la crima. Iar lucrurile devin de-a dreptul oribile cand ucidem copii. Practic in aceasta directie lucrurile au scapat de sub control in momentul in care in nemarginita noastra intelepciune"am inventat" un nou concept - terorismul. Pui o bomba intr-o masina capcana, o duci unde e aglomeratie si boom...fara pic de mila, omori zeci de copii si femei si batrani. Frumos! Si demn...ce sa zic?

Statistica interventiei americane din Afganistan:
Un copil moare în fiecare zi în conflictul afgan, căzând victimă bombardamentelor, atentatelor sinucigaşe şi luptelor din ce în ce mai violente dintre talibani şi forţele occidentale, potrivit datelor furnizate miercuri de adjunctul secretarului general al ONU, Radhika Coomaraswamy.

O sută treizeci şi unu de copii au murit în bombardamente şi 22 au fost ucişi în operaţiunile forţelor speciale ale NATO. O sută douăzeci şi opt au fost victimele insurgenţilor, în timpul asasinatelor sau atentatelor sinucigaşe, potrivit ONU.

In total, trei sute patruzeci şi şase de copii au fost ucişi în 2009 în conflict.

Dincolo in Irak, aceeasi poveste. In Africa iarasi. Mai rau, nimeni nu prea mai vorbeste de cei care mor de frig si foame prin tarile subdezvoltate. In timp ce in evul mediu numarul copiilor care ajungeau la maturitate era scazut de boli si mizerie, in prezent ei sunt ucisi de foame si arme folosite cu lasitate si cinism pentru a atinge asa zise "scopuri nobile".

Stau si ma intreb...cum poti sa vezi ca e ceva bun intr-un atentat? Ca e normal sa ucizi oameni nevinovati? Nu zic, motive pot exista. Dar, daca cineva e criminal, trebuie sa fii si tu? Care e logica in asta? De ce am mai evoluat, daca continuam sa aplicam legea talionului; sau chiar mai rau, omoram mai multi decat am pierdut? Ca sa nu mai vorbesc de asa zisele state evoluate SUA, care intervin prin lume cand le cade lor bine, pentru a "face ordine"! Da, lor le convine, ce sa zic? Doara nu se poarta razboaiele pe teritoriul lor, nu lor le mor copii si batranii. Si mai si isi justifica cheltuielile armate cu ocazia asta.

Daca acesta este pretul evolutiei si civilizatiei...sa intervenim cu armele ori de cate ori nu ne convine ceva si sa omoram fara discernamant copii si batrani...atunci mai bine ramaneam la statutul de maimute!

Un comentariu:

  1. esteeeeeeeeee!!!

    pradatorul suprem
    iti dai seama ce ne-or face extraterestrii cand ne gasesc (care is mai predator decat noi :P)

    il copo di tuti capi
    daca ar fi dupa caini si alte animale, toti (oamenii), sau cel putin majoritatea, am fi judecati, inchisi, sau condamnati la scaunul electric :P

    iti dai seama cati pui, porci si pesti si-au gasit sfarsitul doarzilele astea ca sa stea frumos in supermaket si sa delecteze privirile si sucurile gastrice ale mafiotilor, ale pradatorilor? :P

    cum calu se poate ca in secolul 21, in majoritatea statelor e pace, si in cateva e inca razboi cu acum 50-60-200 de ani? e strigator pe orice frecventa

    civilizatie?? hmmm... predator mai degraba, mafie, porci, ticalosi, magari

    o fi omul criminalul suprem, insa cand vine extraterestru... o sa inteleaga si omul de ce a fost in stare si cum e on the other side ;)
    pacat, in orice caz

    RăspundețiȘtergere