marți, 2 februarie 2010

Romania ajuta Haiti, partea doi!

Revin asupra acestei teme, pentru ca se pare ca nu ne lasam cu una cu doua. Chiar insitam sa ii ajutam pe saracii oameni greu loviti de natura din Haiti.

Dupa cum scrie in acest articol, ni se pregateste un teledon. Normal, doar nu se apuca statul roman sau politicienii romani sa scoata bani din buzunare, se apuca tot poporul. Cand e de dat bani pentru o cauza nobila tot timpul se apeleaza la mila publica.

Atata a trebuit doar tuturor fatarnicilor de la conducere sa vada ca metoda "Dati un leu pentru Ateneu" functioneaza inca; de acum oricand o sa fie nevoie de ceva banuti, facem rapid o cheta si rezolvam. Apelam tot la prostime, si apoi vedem noi ce facem cu banii aia, ca doara se mai intampla si scurgeri pe parcurs. Si chiar daca nu exista scurgeri, cumva tot ne invartim noi sa fie bine si mai ales, "sa traim bine"!

Ce e mai interesant e insa ideea din spatele acestei actiuni umanitare. Na bun, deci noi romanii cei portocalii, intentionam sa construim un cartier rezidential, o scoala si o biserica in capitala statului Haiti. Ma rog, mai la margine, dar ce mai conteaza, doar suntem la marginea europei si a civilizatiei si noi. Sau poate chiar afara, pe ici pe colo, prin punctele esentiale... ;)) Important e ca vrem sa mergem sa constuim in Haiti. In Romania am terminat...am construit totul!!! Mai mult, nu numai ca nu mai avem ce construii in Romania, dar nu mai avem nici unde sa punem ... borduri si pavaje. Am incercat noi si schema cu doua randuri de borduri, dar nu merge domnule, ca e prea inalt. Asa ca, hai sa mergem sa pavam si sa punem borduri in Haiti. Evident, mai trebuie si alte materiale de constructii, plus mana de lucru, plus echipamente, plus transport, plus cazare, si probabil multe alte plusuri pe care, niste oameni atat de bine-intentionati si sensibili precum cei care au avut aceasta initiativa, nu ma indoiesc ca le-au observat deja si se gandesc cu atentie la ele :P

Ma intreb oare unde vor merge banii adunati cu atata atentie in teledon pentru acest scop nobil. Oare prin conturile caror "simpatizanti" portocalii vor poposi banii contribuabililor? Copilasul carui "sarantoc" va risipi in vreo doua ture de Bamboo banii pe care ii vor dona cateva mii de familii miloase? Doar nu credeati ca banii risipiti cu atata darnicie in campaniile electorale au picat din cer? Acele favoruri trebuie rasplatite cumva! Si sa nu vina cineva sa-mi spuna ca nu e asa si ca nimeni cu nuanta protocalie nu se va atinge de banii aia ca nu's Mutu sa inghit orice pastila :P

Un comentariu: