marți, 16 februarie 2010

Despre starea de normalitate

Evident, cu ghilimelele de rigoare. Pentru ca in romania nu exista normalitate, doar abateri de la aceasta. Incepand de aseara, vuieste internetul de un video filmat intr-o scoala obscura din mandra noastra tara:



Normal ca vuieste internetul...doar e rost de scandal si cearta. La nimic nu se pricepe mai bine romanul decat sa discute pe o anumita tema. Iubim barfa, sa ne dam cu parerea, sa comentam pe marginea unui subiect la moda. Asa ca, in cateva ore s-au umplut toate siteurile cu clone ale respectivului filmulet si da-i domnule frau liber la dezbateri, pareri pro si contra unuia dintre cei doi "combatanti". Ca sa folosesc o expresie literara, au curs si o sa mai curga rauri de cerneala pe marginea acestui subiect. S-au incins tastaturile calculatoarelor de cata patima au pus romanii in comentarii pe forumuri. Parerile sunt impartite evident, si sunt concentrate in jurul a doua curente principale.
  • bine i-a facut la cioara, si asa avea gura mare si nimeni nu incapea de ea. Mai mult s-a si legat de un politist aflat in exercitiul functiunii, fapta penala incadrabila la categoria ultraj. Oricum, romanul tot roman, stie cum se potoleste o femeie isterica, se vede ca "doamna" profesoara are experienta, ca a schimbat automat placa cand a luat-o peste bot. Iar respectiva "doamna" daca asa se comporta cu colegii si cu autoritatile statului, atunci oare cum se comporta cu elevii sai?
  • e inadmisibil sa lovesti o femeie. Iar politistul trebuie dat afara, pentru ca e un frustrat incapabil sa-si controleze pornirile animalice, o bruta care aplica legea talionului. Ok, doamna a exagerat, dar exista lege, trebuia sa "domnul" politist sa reactioneze dupa litera si spiritul legii. Mai mult, uitati-va cu cata putere o loveste pe sarmana femeie, se vede cum acolo e acumulata toata ura incultului fata de profesori si cei care au vrut sa-l invete sa fie om in viata. Si in plus, asta e discriminare fata de tigani!

Si da-i si lupta neicusorule...mai ceva ca la 48 :D

O sa mai dureze ceva pana lucrurile se vor potoli si se va reintra pe fagasul normal. Pentru ca, de fapt aici vreau eu sa ajung. Ce inseamna normal in aceasta situatie? Pai, normal ar fi sa se faca o evaluare psihologica celor doi protagonisti si sa se stabileasca daca sunt apti sa exercite acele meserii. Tot normal ar fi ca cei doi sa fie evaluati si profesional, sa se vada daca sunt intr-adevar sunt calificati sa se afle pe acele posturi. Si tot normal ar fi ca ramanerea doamnei profesoare in cadrul acelei institutii de invatamant sa fie supusa aprobarii colegilor sai, pana la urma acestia sunt cei care au solicitat interventia politiei si ei trebuie sa o suporte.

Dar, probabil ca cel mai normal lucru ar fi ca persoanele autorizate din cadrul autoritatilor sa apara in media si sa expuna clar statutul politistului roman. Ce anume are acesta voie sa faca, care sunt drepturile pe care le are si ce anume trebuie sa inteleaga tot manelistul, cocalarul, tiganul, infractorul, soferul, pitipoanca s.a.m.d...ca nu au voie sa faca!!! Si sa ne educam copii in acest sens, sa nu ajunga in situatii similare. Nu putem sa avem pretentia sa fim o tara democrata din uniunea europeana daca nu stim sa respectam autoritatile!!!

Adica, breee, nu dati palme la politisti...ca dupa aia incepeti sa ciripiti ca "doamna" din imagine! Asta daca aveti noroc, ca altfel va tranteste gaborul jos, va leaga si va trage un "perdaf" la sectie de va merg fulgii. Sau cine stie, poate aveti norocul sa o faceti in SUA, unde va baga cateva socuri electrice, sau chiar putina zeama de plumb ;)

2 comentarii:

  1. In stejarul scorburos,
    Face cioara cuib frumos.
    Din crengute impletit
    Cu puf moale captusit.

    si;
    Vine cioara de departe
    Sa invete puii carte
    Ori si cat i-ar invata,
    Nu pot zice decat CRA.

    Pai... vai de mine!
    Daca aceea JIGODIE dadea in mine precum a dat in politist, O PAPAM !

    RăspundețiȘtergere