vineri, 19 februarie 2010

Nasul fin pe cheltuiala se tine

In timp ce-mi faceam revista presei zilnica, mi-a sarit in ochi un titlu ilar la inceput, dar pe undeva de inteles daca stam sa ne gandim putin. Adica, faptul ca un pasager îmbarcat pe o cursă aeriană canadiană a fost scos din avion înainte de decolare, pentru că mirosea urât şi provoca disconfort celorlalţi pasageri, dupa cum informează CNN News.

De ce mi-a atras atentia? Pentru ca sunt o persoana cu miros fin, poate prea fin, iar asta ma afecteaza. Iar in ziua de azi, cu atatea parfumuri si "miasme" cate exista in comert, a devenit un adevarat chin pentru sistemul meu olfactiv sa se adapteze in anumite situatii "limita". Ma refer aici in special la situatiile in care sunt nevoit sa stau intr-o sala cu 15-20, chiar 25 de persoane, fiecare parfumata intr-un mod cat mai "placut" pentru propria persoana. Si nu am nimic cu aceste persoane, adevarul e ca apa e scumpa sa faci baie in mod regulat, plus ca unii(cum as fi si eu) transpira din abundenta, asa ca e de inteles sa "dregi busuiocul" cu nitel parfum. Si mai inteleg ca si parfumurile astea sunt fabricate intr-un mod indoielnic, si uneori scapi mai mult pe tine, asa ca vorba celor din Vacanta Mare, ajunge sa "puta de se aude de la doi kilometrii". Ce sa-i faci...se intampla.

Dar, una e sa ai o persona cu narile infundate in preajma parfumata de trozneste, si alta e sa ai 10 de astfel de persoane, ale caror miresme se combina si iese o combinatie de ti se pare ca gazul lacrimogen folosit de trupele de mentinere a ordinii publice sunt nimic. De fapt, ce zic gaz lacrimogen,...gazul sarin e mic copil pe langa ce "miasme imbatatoare" pot sa rezulte din astfel de intalniri de gradul 7.

Dar ce sa-i faci, se poate si mai rau. Bine macar ca nu s-a inventat inca parfumul cu miros de sulf sau alte minuni. In rest, mai vine cate o gripa si ma scapa cateva zile de chin :D

Asa ca, citind acel articol, mi s-a aprins beculetul in capatana...uite domnule ca in civilizatie poti sa fii dat jos din avion daca puti. Probabil ca si pe mijloacele de transport in comun e la fel. Si poate...chiar si in public. Sa te puna naiba sa nu te speli, ca rapid esti catalogat "stinky" si trimis afara. Pacat ca in romania insa nu se poate aplica o asemenea masura, ca ar trebuii sa debarcam pe majoritatea :))

Vise mai baiatule. Mai termina cu visele, si pune niste saruri la nas, sa-ti revii. Nasul fin pe cheltuiala se tine. Fie ai bani si atunci te duci la naiba prin ceva insula din polinezia unde nu te agreseaza nimeni cu odorizantele din dotare, fie daca nu taci si rabda in Romania. In timp cine stie, poate ai noroc si ramai fara miros ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu