vineri, 9 aprilie 2010

Mic si rau

Cam asta e caracterizarea pe care cred ca si-o doreste domnul prim ministru.

Altfel, nu vad de ce a urmat exemplul d-lui presedinte si a declansat un razboi "sfant" impotriva trusturilor de presa Realitatea si Antena. Dupa confiscarea microfonului reporterului si discursul sau impotriva presei, a urmat sa aflu azi ca intreg partidul portocaliu va boicota emisiunile celor doua posturi de stiri Realitatea si Antena 3.

Evident ca nu o sa iau apararea presei din romania, plina de pacate si specifica romaniei contemporane. Dar, incepand de la atitudinea d-lui presedinte, trecand prin reactia premierului si culminand cu embargoul impus de partid, ajung la o singura concluzie: pdl-ei sunt imaturi si niste plagiatori de ultima speta. Deoarece nu sunt in stare sa controleze consecintele faptelor si atitudinilor proprii precum si modul in care aceste fapte se intorc impotriva lor, adopta atitudinea prostului fudul - gata, nu mai vorbesc cu voi. E cel mai simplu si copilaresc ca atunci cand nu poti controla ceva sa il ignori si sa spui ca nu mai ii acorzi atentie.

De fapt, asta inseamna fuga de responsabilitati. Incapacitatea de a fi suficient de matur sa accepti consecintele actiunilor proprii dat fiind faptul ca esti o persoana publica. Puterea nu inseamna doar drept de viata si moarte asupra celor pe care ii conduci, ci inseamna si responsabilitate, autocontrol si foarte mult tact diplomatic. Capitol la care toti pdl-ei sunt repetenti! Prin recentele reactii d-l Boc nu mi-a demonstrat altceva decat ca e un om mult prea mic pentru o functie asa mare, nu e "mic si rau" ci e "mic mic mic"! Sincer sa fiu, ma asteptam la asemenea reactii din partea unui capitan de nava de cursa lunga cu temperament "sudic" care pe nava lui taie si spanzura; dar nu ma asteptam la o asemenea atitudine din partea unui cadru didactic universitar din Ardeal.

"Shame on you Mr. Boc, you have been a naughty boy!"

Un comentariu: