luni, 4 ianuarie 2010

45 de minute!

Ce poate sa insemne 45 de minute?

Enorm sau putin, depinde de context. Pentru a salva viata unui om, 45 de minute inseamna enorm. Pentru cel mai vechi copac din lume, un molid de aproape 10.000 de ani, 45 de minute nu inseamna nimic. Intr-o interventie a pompierilor, 45 de minute fac diferenta intre viata si moarte, in timp ce pentru marile piramide din Egipt 45 de minute inseamna un fleac. Iar exemplele pot continua la infinit, asa cum am zis mai sus, totul depinde de context.

Ce inseamna pentru mine 45 de minutele alea din titlu...si de ce am ales sa scriu despre asta?
Atat am facut ieri din Dej pana in Cluj. Desii era vreme ca naiba, lapovita, desii traficul era serios, am facut doar 45 de minute. Si asta mergand moderat, atat cat poate batrana Solenta.

Explicatia acestui miracol? S-au deshis ambele centuri, atat centura de la Gherla cat si cea de la Apahida. Gata cu nervii din Gherla, trecerile de pietoni unde injurai ca din 10 in 10 metrii mai aparea cate unu sa treaca strada si trebuia sa dai prioritate. Gata cu agitatia din Apahida si mersul bara in bara pana la aeroport. Evident, inca mai este de lucru, dar macar avem posibilitatea sa evitam doua zone extrem de aglomerate de pe aceasta ruta.

Poate parea socanta bucuria mea, insa pentru cine a facut acest drum macar saptamanal, stie la ce ma refer. Sper doar ca aceasta bucurie sa nu fie efemera si aceste doua centuri sa ramana deschise in continuare. Ne vor scuti de multe "pacate" fata de cel de sus...pe multi dintre noi

2 comentarii:

  1. E bine ca ajungem repede in Cluj ca asa nu ma mai plictisesc in masina si nu ma mai ia somnul :P

    RăspundețiȘtergere
  2. AAAAaleeeeluuuuiaaaaa!!!
    AAAaaaa-leeeeee-luuuu-iaaaaa!!! :-D
    iar referitor la ce se poate face in 45 de minute, eeh, e muult de povestit si sunt diverse scenarii. ce imi vine taman acu' in minte e ca porcu' (saracu') doar orgasmul il are de 30-35 de minute :P

    RăspundețiȘtergere