joi, 7 ianuarie 2010

Invatamantul in Romania

Doi profesori din Rovinari, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

"Cele două cadre didactice de la Liceul Rovinari din judeţul Gorj au fost condamnate la închisoare după ce au pretins bani de la elevi. Mircea Niţu (53 de ani), profesor de discipline tehnice, şi Alin Rovenţa, de 36 de ani, profesor de matematică au cerut bani de la liceenii care urmau să suţină Bacalaureatul, dar şi de la elevii care riscau să rămână corigenţi sau erau deja corigenţi la două materii.
De la Mircea Niţu instanţa de judecată a dispus confiscarea sumei de 120 de lei şi contravaloarea a opt sticle de votcă, iar de la Alin Rovenţa, confiscarea sumei de 2.725 de lei, o sută de euro şi echivalentul a două cartele telefonice.
Magistraţii Tribunalului Gorj au decis condamnarea lui Alin Rovenţa la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, iar a colegul său, Mircea Niţu, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru aceeaşi infracţiune."

Ete domnule, diferenta de valoare reala in Romania dintre opt sticle de votca si 2.605 lei, o suta de euro si echivalentul a doua cartele telefonice este de 3 luni de inchisoare
.

Pe de alta parte, iarasi, sunt saltati niste amarati de gainari in timp ce vulturii de la conducere nu au nici o treaba. E plina Romania de astfel de situatii si nimeni nu zice nimic. Probabil ca astia doi au ofensat pe cineva barosan, altfel nu erau pescuiti asa.

2 comentarii:

  1. Tot timpul cine face ilegalitati mici este pedepsit in timp ce altii care fura tara scapa basma curata.

    RăspundețiȘtergere
  2. in romania statutul functioneaza doar in interesul celor de la putere si atat, iar justitia functioneste dupa regula de 2 simpla:

    ai furat si esti mic? trebe sa te dam ca si exemplu la restul, la cei multi, sa stie si ei ce se intampla daca furi, pt. ca tu n-ai voie sa furi

    deci, daca ai furat, un ou, o gaina, un bou, sau 1 metru de pamant mutand parleazul parcelei, primesti 1-2-3 ani de inchisoare, plus ca ajungi la stirile de la ora 5

    ai furat mult, si mai esti si printre cei mari? ooo, pai iti dam medalii, te felicitam, etc etc
    ce inchisoare, ce lege? astea-s pt. prosti

    se intampla cam ca in curtea scolii atunci cand eram copii - tzancii ciocu' mic, si cei mari is sefii si isi fac de cap - dar de data asta e oficial, la nivel de stat care ar trebui sa.

    din cand in cand mai pica si cate unu' mare in dizgratie, si atunci ii mai scot ochii si lu' ala, il mai dau la stiri, da' tot degeaba, ca ala devine mielusel si astia il recupereaza

    parca totul e un circ fara sfarsit, unde astia micii ciocu' mic si cam atat

    RăspundețiȘtergere