marți, 19 ianuarie 2010

Uraaa...suntem la conducere!

Ce poate fi mai minunat?...Ce poate sa te binedispuna si sa te faca sa-ti incepi plin de energie o noua zi decat sa citesti stirea urmatoare de pe realitatea.net potrivit careia suntem in sfarsit la conducere:

Romania, în capul listei saraciei din UE


76% dintre romani nu-si permit nici macar o saptamana de vacanta, 19% nu-si permit o masa cu carne macar odata la doua zile, 49% nu isi permit sa aiba o masina personala, iar 25% nu au resurse materiale ca sa-si incalzeasca adecvat locuinta.

Studiul privind starea sociala in UE in 2008 si dat publicitatii luni ia in calcul doi indicatori si anume riscul de saracie si rata de privatiuni materiale.

Potrivit Eurostat, cel mai mare risc de pauperizare se inregistra, in 2008, in Letonia (26%), Romania (23%) si Bulgaria (21%). Romania se afla si in topul Tarilor europene cu cea mai mare rata a privatiunii materiale, cu 50%, depasita doar de Bulgaria, cu 51%, in timp ce in Luxemburg, Olanda si Suedia, privatiunea materiala e cea mai scazuta (4 respectiv 5%).

La nivelul UE, 17% din populatie sufera privatiuni materiale, remarca Eurostat. Indicatorii individuali care oglindesc nivelul de privatiune materiala sunt, in viziunea Eurostat posibilitatea de-a cumpara un automobil personal, de-a avea o masa continand carne, de-a avea destula caldura in case si de-a petrece o vacanta de o saptamana in fiecare an departe de casa.

Atentie, studiul se refera la perioada de pana in 2008. Daca luam in considerare situatia actuala cu criza financiara si gripa AH1N1, coroborata cu antiperformantele guvernelor Boc, putem sta linistiti...eu zic ca am preluat conducerea. Suntem in sfarsit in pozitie de lideri si favoriti sa ajungem primii la linia de sosire.

Ce sa mai spunem, ca acum avem si flacara violet care ne vegheaza atenta fiecare miscare. Nici o sansa dragi romani, stati linistiti si congelati in caminele voastre si mai roadeti cate un gram de salam din carne de cal si soia, ca nu mai putem fi depasiti. V-o garantam noi, clasa politica din romania, singurii dintre voi care ne permitem vacante departe de casa. Vacante de cate un an, nu o saptamana. O saptamana pe an ne facem ca lucram(adica dam legi in favoarea noastra) iar in restul timpului suntem in vacanta, ca sa refacem coeficientul mediu pe tara.

Sarmana Europa, cum nu ai stiut tu ce-ti iei pe cap cand ai acceptat aderarea Romaniei la Uniunea Europeana!

2 comentarii:

  1. Romania noastra e tot timpul in topul clasamentelor legate de lucruri rele. In timp ce toate celelalte tari fug de acest top noi suntem fericiti ca a ajuns si tara noastra prima intr-un clasament, fie el si unul legat de saracie.

    Se pare ca noi suntem un fel de copil problema a familiei Europa si, in loc sa ascultam pe cei mai mari ca noi, preferam sa facem ce ne taie capul si ne bucuram ca suntem cel mai dificil copil al acestei familii.

    RăspundețiȘtergere
  2. minunat...numai in topul asta nu eram..in rest avem de toate...:(

    RăspundețiȘtergere