vineri, 1 ianuarie 2010

Bine ai venit 2010!

Mai stiti povestea cutiei Pandorei?

Pandora a fost o femeie foarte frumoasa creeata de catre zei pentru a-l pedepsi pe Prometeu pentru ca furase focul de la zei si l-a dat oamenilor. Ea a fost trimisa pe pamant cu o cutie fermecata pe care a primit ordin sa nu o deschida. Ea nu a putut rezista curiozitatii asa ca a deschis cutia si din ea au zburat toate relele lumii: moartea, ura, boala, durere, invidie... Iar pe fundul cutiei a mai ramas doar "speranta" cu ajutorul careia oamenii trec peste greutatile si incercarile vietii mai usor.

Am ales sa incep postul de azi cu aceasta poveste pentru ca mie mi se pare ca ni se potriveste ca o manusa acum la inceput de an. Intampinam noul an cu speranta. 2010 iti uram bun venit in casele si in inimile noastre si speram sa fii un an mai bun decat cei anteriori. Sa fii mai bland cu noi, sa ne incerci rabdarea mai putin, sa ne relansezi economic, sa avem conducatori mai intelepti si mai atenti la nevoile celor pe care ii conduc. Sa fim sanatosi pe parcursul tau, sa fim feriti de vreme rea, sa avem campurile rodnice, sa ne pastram in continuare serviciile, sa fim mai buni unii cu altii.

Cutia a fost deshisa. Speranta a ramas insa credincioasa cu noi si continua sa ne tina de urat. Te primim 2010 alaturi de singurul prieten pe care l-am avut dintotdeauna in sufletul nostru ... speranta.

Un comentariu:

  1. Speranta e cea care ne ajuta sa mergem mai departe atunci cand ne este greu si sa credem in noi.

    Este bine cat timp avem speranta si cat timp nu uitam sa traim si sa iubim :)

    RăspundețiȘtergere