joi, 28 ianuarie 2010

despre autodistrugere

Locul crimei - Italia.
Victima - Adrian Mutu.
Autor - Adrian Mutu.
Arma crimei - droguri.
Motivul - prea mult bine.

Cam despre asta e vorba. Ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru manual. Nu ma intereseaza povestile de doi lei trei surcele legate de subiect ci ma intereseaza aceasta inclinatie spre autodistrugere a oamenilor. Nu e vorba despre un caz izolat si nu am nimic cu Mutu, el ca persoana ma lasa rece. De fapt, aceasta stire despre el e doar motivul care m-a facut sa ma gandesc la acest subiect. Subiect interesant, dupa mintea mea :D

Cum sa nu fie subiect interesant? Cand nu mai poti de bine, cand ai succes in viata, esti celebru, sanatos, ai o sotie frumoasa si bogata, copii sanatosi, o multime de oameni de adora, ai un inceput de an foarte bun...tu te apuci ca un prost si dai cu piciorul la toate recidivand in consumul de droguri. Nu e interesant? Cand ti bine, in loc sa te bucuri de asta, te apuci tu "inteligentul" si dai cu piciorul la toate. In timp ce alti oameni te invidiaza pentru asta si muncesc o viata intreaga ca sa aiba a mia parte din ce ai tu, tu esti suficient de "destept" ca sa strici totul.

Intalnim peste tot acest tipar. Oameni care au ajuns celebri pentru ca mai apoi sa moara in conditii stupide. Oameni care vin si confirma celebra maxima "de la extaz la agonie e doar un singur pas". Mutu nu e un caz singular, multi sportivi, cantareti, actori au patit la fel. E suficient sa amintesc numele lui Michael Jackson. Oameni care au avut totul pentru ca in secunda urmatoare sa piarda totul. De ce? Pentru ca nu stiu sa se bucure de ceea ce au. Pentru ca viata a fost prea buna cu ei, prea generoasa. Si pentru ca oamenii sunt inclinati spre autodistrugere.

Intregul progres al umanitatii de-a lungul timpului a insemnat in acelasi timp si o accentuare a acestor inclinatii. Am inventat atatea lucruri utile, dar in acelasi timp am inventat arme pentru a ucide. Am inventat energia nucleara dar si bombele nucleare. Am inventat vaccinuri si medicamente, dar si arme biologice, gaze letale, boli care ucid. Am inventat mancaruri, dar si alcoolul, tigarile, drogurile. Am inventat motorul, energia, masina, avionul; dar si poluam neincetat natura prin emisiile de bioxid de carbon rezultate in urma lor. Distrugem padurile, distrugem patura de ozon, provocam incalzirea globala si disparitia unor specii intregi de animale si plante. Ne casatorim si facem copii, iar apoi divortam si distrugem familia. Ne inselam partenerul de viata. Mintim si furam.

Cam asta face omenirea, distruge, omoara si se indreapta spre autodistrugere. Tot asta fac si oamenii. Doar ca la celebritati e mai evident, pentru ca ele pica de sus, si se simte. Pe cand la restul "muritorilor" nu e asa de mare caderea. Insa ea exista peste tot!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu