miercuri, 13 ianuarie 2010

Frumoasa tara, pacat ca e locuita

Tocmai ce am sosit acasa dupa o mica plimbare pana in Iulius si inapoi cu masina unui prieten si neavand ce face pana se decongeleaza niste carne de gratare am zis...ia sa ma dau pe site la Mediafax sa mai vad ce zice lumea.
Si am dat peste un articol cu titlul Haiti, o ţară grav afectată de catastrofe naturale. Citez doar introducerea:
Haiti, ţara cea mai săracă de pe continentul american, lovită marţi de un cutremur care i-a devastat capitala, Port-au-Prince, este afectată în mod regulat de cicloane, inundaţii şi alunecări de teren, relatează AFP, care prezintă lista catastrofelor naturale din ultimii 15 ani, din această ţară.

Comparam asta cu Romania? In afara de niste amarate de inundatii, cauzate oricum de catre inconstienta cu care s-au taiat zeci de hectare de paduri si s-au construit case alandala, ce catastrofe ne-au lovit? De ce suntem printre ultimele tari din Europa la venit pe cap de locuitor, comparativ probabil cu Haiti?

Macar pe locuitorii din Haiti ii inteleg ca au o scuza, dar noi ce scuza avem?
Avem o tara minunata, cu mai toate formele de relief, avem munti, podisuri, dealuri, campii, defileuri, ape curgatoare cat incape, un fluviu, avem o delta, avem acces la mare...avem ceea ce multe alte tari doar viseaza! Dar nu avem un lucru de baza...nu avem locuitori cu creier, care sa foloseasca ceea ce au primit gratis de la Dumnezeu si natura. Ba poate si mai rau, avem o inclinatie nativa spre distrugere, batjocura, ura, invidie, plans si milogeala.

Adevarul trist, mie rusine sa spun asta, e ca avem o tara frumoasa, dar din pacate ea e locuita de niste oameni urati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu