sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Surpriza Togo

Togo, suspendată de la următoarele două ediţii ale CAN!
Naţionala statului Togo, care s-a retras de la CAN-2010 în urma unei ambuscade ce a dus la decesul a doi dintre membrii delegaţiei sale, va fi suspendată de la următoarele două ediţii ale competiţiei, a anunţat preşedintele Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), Issa Hayatou.

"Comitetul executiv al CAF a suspendat Togo pentru viitoarele două Cupe ale Africii pe Naţiuni. Este o sancţiune regulamentară. A existat o intervenţie guvernamentală, ceea ce nu putem accepta", a precizat Hayatou.

Separatiştii din Cabinda au mitraliat autobuzul delegaţiei statului Togo, la 8 ianuarie, chiar înainte de începerea Cupei Africii Naţiunilor (CAN-2010). Ofiţerul de comunicare al echipei togoleze, Stanislas Ocloo, şi antrenorul cu portarii, Abalo Amelete, au fost ucişi în atac, iar mai mulţi membri ai delegaţiei togoleze au fost răniţi. Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat.

Selecţionata din Togo s-a retras apoi de la competiţia din Angola, la cererea guvernului.


Parca am fi in Romania. Sau, mai degraba, parca Romania ar fi in Africa. Masura luata ma socheaza, dar in acelasi timp ma face sa ma gandesc ca nu suntem departe de situatii similare la noi in tara. Absurditatea cu care autoritatile si reprezentantii sportului din Romania trateaza sau reactioneaza la anumite situatii merge in aceeasi directie. Dupa ce amaratii aia de fotbalisti abia au scapat cu viata dupa o asemenea experienta traumatizanta, dupa ce si-au vazut colegii murind in fata lor, acum mai sunt si suspendati pentru doua editii, pentru ca s-a bagat statul peste ei. Parca ei ar fi de vina :))

Sa vedem ce o sa rezerve viitorul...se apropie Romania tot mai mult de statutul de "tara bananiera"? ;)

Un comentariu:

  1. Un caz similar s-a intamplat la Jocurile Olimpice Munchen 1972, cand 2 sportivi Israielieni au fost impuscati de teroristii palestinieni, dar atunci guvernul israielean nu a intervenit si jocurile Olimpice (dupa 34 de ore) au continuat cu sportivii din Israel.
    Si aici cred ca nu ar fi trebuit sa intervina guvernul togolez in problemele sportului.
    Mi se pare o decizie justa.

    RăspundețiȘtergere