joi, 4 februarie 2010

Profesori straini

Ministrul educatiei vrea sa aduca profesori straini la catedrele din Romania

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, la Conferinţa Naţională a Rectorilor, că instituţia pe care o conduce pregăteşte un proiect de lege pentru reformarea învăţământului superior care va prevede, printre altele, politici active de recrutare a profesorilor străini.

Ce sa mai zic, se pregateste inchiderea cercului. Prima data dam afara posibilele cadre didactice, dupa aia incurajam tinerii sa nu invete prin diferite politici falimentare care nu ofera perspective de viitor acestora, iar la final aduce si profesori straini care habar nu au care sunt realitatile societatii romanesti. Ce mai, suntem tot mai aproape de statutul de dobitoace.

Urmeaza sa aducem si studenti straini, mai multi, si tot asa de slabi ca cei actuali si sa reschimbam pentru a t'spea oara programa scolara si examenele de capacitate si bacalaureat, si gata...o sa putem declara romania falimentara la nivel scolar. In curand vom deveni minoritari, uitati in propria noastra tarasi buni sa vindem doar banane si sa le lustruim strainilor si celor care ne conduc papucii, vorba unui comentariu vazut pe ziarul sursa.

Se pare ca asta e scopul celor care ne conduc de la revolutie incoace, indiferent de coloratura lor politica, sa ne indobitoceasca. Cu cat suntem mai slab pregatiti, cu atat suntem mai usor de manevrat si de cumparat. Romanul trebuie sa fie slab pregatit, usor de dirijat, mare consumator de tigari, cafea, alcool, droguri, shaorma, distractie si lux, dator prin banci, si bun de hamal, palmas, distribuitor produse, muncitor pe santier, cersetor... Medici, profesori, avocati, astea sunt toate meserii prea bune pentru ca romanii sa le merite, decat poate cei care "merita" politic si carora le da voie cei de sus.

Sa fim seriosi, masura stipulata mai sus nu are nici o valoare in Romania actuala.
  • Ce profesori straini vor veni sa predea in romania la nivelul salariilor actuale?
  • Vor veni profesori straini sa predea in licee? Pentru ca de fapt acolo e problema, degeaba s-ar pune problema sa ii aduci in invatamantul universitar, daca materialul pe care il furnizam e de calitate slaba?
  • Ce profesori straini vor veni sa predea in romania in conditiile din scolile noastre? Sa stea is sali inghetate de frig, sa scrie pe table sparte, sa se lupte cu "fitele" elevilor din orase?
  • Adica, peste tot in lume se plang ministerele de resort ca nu au destule cadre, ca nimeni nu vrea sa mearga la catedra...iar noi vrem sa aducem profesori din afara? :))
Mai bine si-ar pune ilustrul conducator am ministerului invatamantului problema sa ii readuca in tara pe toti cei care au plecat de la revolutie incoace si predau in strainatate. Si nu ma refer neaparat dor la profesori, ci si la medici. Romania a fost un exportator constant de inteligenta, si inca este. Pana nu distrug "ilustrele minti luminate" si ce a mai ramas de distrus :(

2 comentarii:

  1. Eu cred ca daca nu am avea ministii tara ar merge mai bine singura, ca ministii nostri sunt batuti in cap si numai prostii le naste mintea.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca mai fac si treaba asta cred ca ar fi mai bine sa ne mutam...adik profesori de la noi nu sunt buni...eu zic mai bine sa aducem ministri straini si o armata sa ii impuste pe cei care sunt acum:D

    RăspundețiȘtergere