luni, 1 februarie 2010

Busola - noua sigla PDL

Am asistat in ultima vreme la o intreaga agitatie in PDL. Motivul? Se pare ca dansii si-au dat seama in sfarsit ca simbolul lor electoral, trandafirul, aminteste prea mult de imaginea politica a PSD, partid din randurile caruia de altfel PDL isi trage sevele.

Daca e sa fim cinstiti, lucru aproape imposibil in Romania, majoritatea politicienilor actuali care au peste 45 de ani sunt urmasi, directi sau indirecti, ai lui Iliescu. Nici macar Basescu nu face exceptie ;) Atata doar ca, datorita traseismului politic fara limite din tara noastra, se muta cu tot cu caruta si purcel in care tabara este la putere si le convine mai bine sa rupa o bucatica din ciolan. Dar, nici unul dintre "greii" politicii romanesti actuale nu este strain de comunism si implicit de Ion Iliescu. S-o spuna cui vor dansii ca nu e asa; eu stiu una si buna: nimeni, dar nimeni nu a putut rezista in vreo functie de conducere sau functie publica in romania de dinainte de 1989 fara sa fi fost membru de partid. Asa ca, mai lasati-o balta cu negarea si acceptati realitatea. Nu acuz pe nimeni, dar altfel nu se putea in acele vremuri. Sa acceptam asta si sa trecem mai departe; fiecare om a facut ce a putut el mai bine ca sa poata trai; nu e o rusine in asta.

Dar, sa revin la subiectul articolului. Asadar, dupa ce si-au dat seama ca trandafirul ala din sigla nu e potrivit pentru un partid atat de "important" precum PDL.
Asa ca, vorba baladei

Mari se vorbira,
Ei se sfatuira,
Ca intr-o zi de sambata
sa faca mare sedinta
Si sa se discute
Ce sigla sa poarte.

Partea frumoasa de abia acum vine. Concluzia mea e ca PDL-isti daca se aduna mai multi, coeficientul de inteligenta total devine invers proportional cu numarul :)) Altfel, nu pot sa-mi explic cum naiba e posibil sa auzi asemenea propuneri de sigla:
  • sirena (legendarul personajul mitologic de o frumusete innebunitoare care amagea marinarii prin marile si oceanele lumii, nu va ganditi la sirena lui Vasile Roiata :P)
  • roza vanturilor (sarmanii au furat atata de mult timp incat nu-si mai dau seama ca deja e obisnuinta si acum vor sa "imprumute" simbolul NATO :) )
  • nod marinaresc (mai trebuie si o sabie in mana lui Basescu si deja poate sa-l imite pe Alexandru Macedon :d )
  • barca (nu pot sa nu ma duc cu gandul la un patrat frumos, portocaliu pe care sa fie desenat in relief Titanicul :)) )

E impresionant efortul pe care membrii partidului il depun pentru a castiga competitia de "curling" a posteriorului d-lui presedinte Basescu, doar la urma urmelor ce ar fi ei si partidul lor fara domnia sa. Si e si mai impresionanta nerozia de care dau dovada :))
Sau poate, spera sa zareasca niste lacrimi la ochii d-lui presedinte, impresionat la randul sau de devotamentul credinciosilor sai sustinatori? Vor sa-l faca sa-si aminteasca de vremurile in care dansul infrunta marile si oceanele lumii la bordul navei pe care o comanda?

Sincer sa fiu, eu le-as recomanda domnilor de la PDL sa-si aleaga ca si sigla busola. Mi se pare ca si-au cam pierdut-o in ultima vreme, de cand d-l presedinte nu mai le da ordine clare =))

Un comentariu:

  1. Pai saracii oameni din PDL nu au ceva mai importatnt de facut decat sa isi aleaga o noua sigla, sau mai bine zis ca il mai perieze un pic de Base.

    RăspundețiȘtergere