miercuri, 6 ianuarie 2010

Taxa pe shaorma si Cola!

Traim in tara taxelor, pe cuvant de pionier. Incep sa ma intreb daca in tara asta chiar este posibil orice si este adevarata sintagma ca Romania este tara tuturor posibilitatilor.

Mai nou, distinsii nostrii conducatori au hotarat ca mai trebuie instituita o taxa, pe produsele de tip fast-food si pe bauturile carbogazoase. "Similara taxei pe viciu, noua taxa ar reprezenta un procent din vanzarea produselor fast-food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derularii programelor de sanatate si a celor de investitii in infrastructura din sistem", a precizat ministrul sanatatii.

O asemenea taxa a fost aplicata cu succes in Franta, Marea Britanie si Germania, s-a grabit sa precizeze acelasi distins domn caruia ii urez sa ajunga sa fie tratat chiar de sistemul medical pe care il conduce dansul.

Trecand peste comparatia absolut ridicola dintre Romania noastra prapadita si tarile enumerate mai sus unde cetatenii sunt tratati cu respect de catre stat si primesc salarii capabile sa sustina si o asemenea taxa, stau si ma gandesc unde s-a ajuns. Intr-o tara in care si asa marea majoritate a oamenilor nu-si permite luxul de a manca o data pe luna la restaurant, intr-o tara in care restaurantele se chinuie sa supravietuiasca si singurele care mai mergeau cat de cat erau fast-foodurile datorita preturilor mai scazute aplicate, intr-o tara in care oamenii sunt prea saraci ca sa-si permita sa cumpere sucuri naturale si ii vezi peste tot cu pet-urile de Cola, Pepsi si alti dizolvanti, ce s-a gandit guvernul nostru? Ia sa le taiem la amarati si shaorma si Cola!

Va dati seama ca aceste taxe impuse distribuitorilor de produse amintite mai sus se va reflecta in pretul platit de catre consumator, adica aceasta taxa de fapt tot din buzunarul cetateanului de rand se va plati. Si asa nu prea aveati ce manca stimabililor, ia nu va mai imbuibati falcile cu shaorma si nu mai beti Cola sa o dizolvati!

Inapoi la mancat de mamaliga cu voi romanilor! Nu degeaba suntem numiti neam de mamaligari

Un comentariu:

  1. Mai trebuie pusa taxa pe aer, pe mersul pe jos si pe vorbit si pe urma tot cred ca o sa se mai gaseasca ceva pe ce sa se puna taxa.

    RăspundețiȘtergere