miercuri, 13 ianuarie 2010

Scoala lu peste in tara nimanui

Sau, cum sa-ti bati joc de o societate intreaga, care a dat si continua sa dea totusi, in mod surprinzator, atatea valori apreciate inclusiv in strainatate.

Cam la asta se rezuma postul acesta. Nu ca inainte de Funeriu ar fi fost mai bine, doamne fereste. Dar acu, a venit piticu asta nou si continua in stil de expert "abrambureala" din invatamant. Ba dam afara profesori, ba comasam ore, ba marim normele, ba ii punem si pe directori sa tina ore, ba obligam pensionarii sa aleaga intre pensie si plata cu ora. Daca nu merge asa, schimbam. Acu am ajuns la schema cu: eliminam profesorii de sport din clasele I-IV, eliminam invatamantul seral, si ii lasam pe directori doar la 4 ore saptamanale. Daca nici asta nu merge, nu-i bai, ca mai schimbam nitel.

In plus, cel mai important lucru, trebuie schimbat pentru a n-a oara bacalaureatul. Da pana cand domnule! Inca mai avem elevi care mai spera ca lucrurile se vor calma? Doamne...ce nebuni pot sa fie copii astia . Si parintii lor ce naiba spera? Ca le va fi mai bine cum a promis Basescu in campania electorala anterioara? Breee...stati bai gloata calmi si roadeti niste salam ieftin, ca aia a fost acu 5 ani...sa traiti bine. Acu avem alt slogan, mai tare: divide et impera. Merge de minune in romania moderna.

Asmute categoriile sociale una impotriva celeilalte, promite ca dai la unii opincari si lasa-i pe ceilalti mamaligari sa se agite, apoi schimba placa, iar la final lasa-i sa se certe intre ei si nu le dai nimica nici la unii nici la altii, ca doara e criza, si trebuie sa traiesti si tu sarmanul guvernant. Oricum, ce naiba se tot agita descultii astia? Ca doara vine AH1N1 si face curatenie imediat. Important e ca ne-am vaccinat noi, aia de sus, lasa copii din scoli si licee sa mearga linistiti, ca nu e musai sa creasca mari sa ceara mancare si astia. Iar profesorii, medicii, politistii, pompierii, armata...sa taca dracu din gura, bugetari parveniti si plini de bani de pe urma statului!!!

Nu ne trebuie scoala buna si copii destepti bre opincarilor! Ne trebuie prosti si multi, vorba lui Lapunseanu. Ne trebuie masa de manevra electorala care sa puna botu la un kil de faina si un litru de ulei intr-o punga colorata politic!

Un comentariu:

  1. In tara asta totul este cu susul in jos si toate merg ca racul, mai mult inapoi decat inainte.

    In loc sa speram si noi ca o sa fie mai bine, ne gandim ca e bine asa decat mai rau.

    RăspundețiȘtergere