luni, 25 ianuarie 2010

Frig de crapa pietrele

A venit iarna...

Ehh, ea a venit mai de demult, dar azi si-a facut simtiti coltii cu adevarat. Am iesit dimineata la 7:20 afara de am mers la examen, si dupa 5 pasi, am inchis fermoarul pana sus la palton....brrr.
Daca si eu m-am inheiat pana sus, inseamna ca a fost frig. Si apoi, fuguta pana in statie si ia primul troleu care apare, ca de nu ingheata urechile.

In troleu e bine. Beneficiem de avantajele transportului in comun modern din cluj. Adica de un numar mare, mare de calatori, inghesuiti bine unul in altul. Care stau in masina veche de 30 de ani mai bine ca si castravetii din borcanul cu muraturi al mamei. Toate bune si frumoase pana aici, dar cand trebuie sa pui mana pe tevile din troleu ca sa te tii de ceva, parca iti amintesti ca e iarna :D. Si, si mai grav, incep sa se amestece toate mirosurile de parfumuri din preajma, asa ca dupa 3 minute de stat in aceea atmosfera incepi sa te crezi in Nirvana ;)

Din fericire, ajungi la destinatie si trebuie sa cobori. Ahhh...acum stiu cum se simte un castravete cand e scos cu forta din borcan :)) Si mai grav, afara te intampina acelasi ger patrunzator care intra prin toate hainele si-ti aminteste ca totusi e doar ianuarie. Macar bine ca nu mai pute a parfumuri. Asa ca o luam rapid spre facultate, pasind cu mare atentie pe gheata de pe trotuar care iti aminteste inca o data ca "iarna nu-i ca vara" :D

Ahh, si inca un lucru...m-am si amuzat de cateva ori pe drum cand au trecut pe langa mine "cepe" cu doua picioare. Nu stiti ce e aia o "ceapa"? Imposibil! O recunosti dupa tinuta de "drepti" pe care o adopta in deplasare, deoarece nu se poate indoi din cauza straturilor de haine pe care le are pe ea. Iar daca cumva ai privilegiul sa asisti la o actiune de dezbracare a unei cepe, o sa constati cu stupoare, ca dupa ce da jos de pe ea un dulap de haine, ramane o fata micuta si uscata cat un pai de te si miri cum naiba pot sa incapa atatea haine pe o asa scobitoare de om :))

Frig mare domnule. Frig de "ingheata si urechile la magarus" - vorba veche din popor ;)

Un comentariu:

  1. Mai bine sa fiu ceapa decat sa inghet de frig :D

    Pana si cercetatorii au spus ca e indicat sa porti mai multe haine subtiri, pentru ca se formeaza straturi de aer care tin de cald, decat sa porti un singur pulovar gros.

    Asa ca ceapa e buna iarna si la propriu si la figurat :P

    RăspundețiȘtergere