joi, 26 noiembrie 2009

Baselu si Sistemul de Invatamant

Il presidente a afirmat in repetate randuri ca sistemul educational romanesc este ineficient si nu da nici o speranta Romaniei.

Stau si ma gandesc...oare de ce a ajuns maria sa sa afirme asa ceva? S-o fi saturat sa isi auda plodul preferat gangurind in dulcele grai romanesc? Sa avem pardon, dar oare ce exemplu mai bun despre valoarea invatamantului romanesc putem alege pentru tinerele generatii decat pe chiar scumpa sa fetita, avand in vedere ca IQ-ul domniei sale extrem de bine cultivat de acest sistem de invatamant i-a permis sa acceada pana la postul de parlamentar european. Daca stimata beizadea prezidentiala a fost in stare sa sara direct de la prezentarile de moda si Bamboo la sedintele din parlamentul european, de ce nu ar putea face asta orice elev/liceean/student din romania? Cum sa fie sistemul educational ineficient, cand produce asemenea valori ca si Elena Basescu? Sau D-l Basescu nu e multumit, si vrea mai mult? Orice parinte vrea mai mult si mai bine pentru odraslele sale, insa, pana unde se intind ambitiile domniei sale? Sistemul de invatamant este de vina ca tanara sa fiica nu a ajuns mai sus?

In alta ordine de idei, asta nu inseamna ca nu exista destule probleme is educatia din tara. Dar, avand in vedere conditiile in care se desfasoara activitatile scolare, salariile uriase ale dascalilor, modul in care este incurajata lectura si cultura prin media, precum si modul in care toata lumea, incepand cu d-l presedinte inteleg sa "incurajeze" transformarile din acest domeniu; incep sa cred ca e normal tot ceea ce se intampla. Atata timp cat cei care ajung la conducere nu sunt interesati de progres real, ci doar amagesc populatia cu aparitii media bine pregatite in care vorbesc mult si nu spun de fapt nimic, starea actuala in care se afla sistemul educational din tara noastra e normala.

D-le presedinte, nu puteti pretinde performanta de la niste oameni prost platiti, batjocoriti si aratati cu degetul ori de cate ori este nevoie sa dam bine la TV!!! Nu poti sa faci un om troaca de porci 350 de zile pe an pentru ca in cele care mai raman sa ai pretentia ca el sa fie altfel!!! Exact cum nu poti sa pretinzi ca esti un presedinte ce-si iubeste tara, atata timp cat 99% din timpul tau este canalizat pentru a destabiliza o tara si asa vai de mama ei...

3 comentarii:

  1. Baselu o cam mierlit-o! :P
    nu mai are multe... de ce is curios io e cum o sa-l tarasca astia prin tribunale
    si ce o sa-i faca, dupa ce se gata tot showul :P
    si cum PDL-ul o sa ramana cu buza umflata, in frunte cu Boc si Udrea si Cocos
    si cu toti cei care au investit sume colosale in campania lu' "Profesoru'" :P
    si cum o sa-i tarasca si pe ei prin tribunale, cum au facut si ei cu Nastase si multi altii ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Basescu...

    Un nume care este pe buzele tuturor romanilor, fie ca este vorbit de bine sau de rau, ceea ce poate fi pentru persoana Basescu un lucru bun, adica toata tara ii acorda atentie.

    O vorba mai veche spune ca cel mai rau lucru este sa nu fi bagat in seama de ceilalti sau sa fi tratat cu indiferenta.

    Fie ca te urasc sau te iubesc ceilalti inseamna ca iti acorda atentie, nu le esti indiferent.

    Asta a reusit Basescu. A facut ca toata populatia din tara asta, si nu numai, sa ii acorde importanta.

    Ca a facut multe rele sau multe bune asta o spun faptele lui care s-au vazut in tot acest timp. Problema e ca multi romani vad numai ce vor sa vada sau cred numai ce aud de la altii si acest lucru ii face sa fie usor de influentat (mai ales pe cei care nu au multa scoala).

    Nasoale vremuri si nasoli conducatori.

    RăspundețiȘtergere