marți, 10 noiembrie 2009

Vanghelie - "Ocrotitorul" dascalilor din capitala

Ma uitam azi dimineata oripilat pe o stire postata pe realitatea.net potrivit careia Marian Vanghelie a dat 350 de RON fiecarui dascal de la el din sector.

Bineinteles ca totul nu e altceva decat campanie electorala dusa la absurd...ca de altfel toate actiunile de bun samaritean ale acestui exponent al invatamantului romanesc din ultimii 30 de ani, sau cat naiba o fi de cand a terminat ilustrul exemplar.

Ceea ce m-a frapat insa nu e comportamentul sau, ci reactia absurda a celor care posteaza comentarii pe siteul respectiv. Bineinteles, nivelul lor de cultura este indoielnic, insa, nu pot sa nu remarc nivelul mediocru al gandirii acestor specimene umane. In loc sa-si puna problema cauzei acestui fenomen ingrijorator, din contra, acesti comentatori incep sa arunce cu ou si cu otet in profesori, incep sa le tina lectii de morala, sau din contra, sa le aprobe atitudinea servila. Nimeni nu isi pune problema de ce in Romania anului 2009, sistemul de invatamant e in pragul colapsului iar dascalii si-au pierdut pana si ultima farama de demnitate si cersesc fiecare banut pe care pot sa-l primeasca.

Oare chiar nimeni nu-si pune problema de ce acesti oameni au ajuns la un asemenea hal de decadenta?!? Nimeni nu sta sa se intrebe, ce vor face cei din sistemul bugetar, si mai ales cei din invatamant, care vor fi nevoiti sa-si ia aproape jumatate din zilele lucratoare ca fiind zile de concediu fara plata. Si atunci intrebarea mea este...oare nu e normal, ca un om care ia maxim 1000 de ron salar intreg pe o luna sa priveasca cei 350 de ron ai lui Vanghelie ca un adevarat cadou divin, venit sa completeze salariul injumatatit de catre premierul Boc si presedintele Basescu???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu