marți, 24 noiembrie 2009

despre somn

"mi somnic...pa!"

Asa a sunat postarea initiala. Insa, ma simt nevoit sa dezvolt ideea initiala, pentru ca sper ca o sa-mi sara somnul. Nu mi se pare normal sa ma pun in pat la ora 19:30 si sa dorm toata noaptea.

De ce? Pentru ca matematicianul din mine se revolta si striga...
O zi are 24 de ore. Daca ma pun acum la somn, o sa dorm 10 ore. 10 ore dintr-o zi, inseamna enorm....inseamna peste 40% din aceea zi. Daca faci asta in fiecare zi, ajungi sa dormi 40% din viata! Si asa viata asta e scurta, si asa nu avem timp sa ne bucuram de frumusetile ei, de bucuriile pe care ni le ofera, de compania celor din jur. Si sa mai si dorm 40% din viata?
Din contra, as vrea sa nu dorm de loc,...as vrea sa ma bucur de fiecare clipa alaturi de sotie, parinti, prieteni. As vrea sa savurez in liniste fiecare secunda la un pahar de vorba in Nico pe Piezisa, fiecare secunda de cruce cu amicii, fiecare clipa langa sotie si ceilalti membrii ai familiei, fiecare secunda petrecuta pe iRC cu cei din utopia, fiecare moment de programare pe calculator sau fiecare secunda de seminarii la scoala ... etc...

Pentru cei care nu inteleg ce vreau sa zic...va recomand un film absolut magnific: La Vitta e Bella.
Priviti-l...si nu veti regreta.

In rest, ce sa mai zic...revin la ideea initiala..."mi somnic...pa!"

3 comentarii:

  1. ce sa mai si zic :P
    somn ushor, dormi in pace, pureci pe-un picior, la revedere :-d

    RăspundețiȘtergere
  2. Somnul are si parti bune. Te ajuta sa iti incarci bateriile, sa mai scapi de cate o durere de cap, sa uiti de cate o suparare sau sa treci peste unele stari nedorite.

    E adevarat ca prea mult somn strica, dar intre 6 si 8 pre pe zi sunt necesare pentru a putea gandi limpede :).

    Si cred ca cel mai dulce somn e cel de dimineata intre 6 si 8. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. oare de ce nu ma mira sa aud asta?!? :))

    RăspundețiȘtergere