miercuri, 30 iunie 2010

ultima noapte de dragoste...

...intaia noapte de razboi

Incepand de maine intra in vigoare masurile de austeritate. Incepand de maine incepe marele circ. Incepand de maine o sa fie si mai greu pentru noi toti.

Parca nu ar fi fost oricum destul, ca un bun crestin dupa ce am incasat o palma pe un obraz, intoarcem si celalalt obraz. Si singurul lucru ce ne mai ramane, incet dar sigur, este speranta. Speranta ca maine va fi mai bine. Speranta ca maine nu vor mai muri alti oameni in urma puhoaielor de ape care au navalit pe capul nostru. Speranta ca si maine vom avea putina agoniseala pentru care ne-am chinuit o viata intreaga. Speranta ca si maine vom avea ce manca si cu ce ne imbraca. Speranta ca nu vom mai fi mintiti, si in sfarsit cei care sunt responsabili pentru noi isi vor face treaba cu constiinciozitate. Speranta ca si maine ii vom mai avea pe copii nostri langa noi si nu vor fi nevoiti sa plece de langa noi pe meleaguri straine pentru a putea sa traiasca mai bine.

Insa, asta o sa fie maine. Deocamdata, azi inca e bine. Ne bucuram de putinul timp care a mai ramas, imi admir cu mandrie fluturasul de salar si ma simt bogat. Mai bogat decat maine ;) Azi e o zi minunata chiar daca soarele este ascuns sub nori cenusii care prevestesc ziua de maine, chiar daca trebuie sa merg in oras sa platesc rata la banca, abonamentele de telefon si internet, abonamentele de cablu. In opinia lui Basescu, azi e ultima zi de "bine" pentru grasii de bugetari care au supt sangele acestei natiuni si l-au cocosat pe sarmanul om de la privat.

Apropo, ca veni vorba, oare pe unde se ascunde maria sa marinelul suprem, ca nu prea i-am vazut moaca in ultimele zile. Acum, cand tara are mai multa nevoie de el, cand oamenii sunt greu amenintati de urgia naturii si mor sub puhoaie, cand profesorii si medicii se pregatesc sa intre in randurile celor aflati la limita subzistentei iar tinerii absolventi de facultate isi fac de zor bagajele pentru a emigra, unde e tatucul? Prin ce colt al palatului sau sta pitit el oare si cloceste cum sa-si repare imaginea? Hai d-le presedinte...iesi afara sa te vada tara. Mergi in moldova la cei oropsiti si spune-le ca o sa traiasca bine. Hai dute dragule, si fa bai de multime!

Azi e ultima noapte de dragoste, de maine incepe razboiul! Razboiul cu supravietuirea. Este scris in legile naturii ca doar cei mai puternici si cu capacitate mai mare de adaptabilitate sa supravietuiasca. Si asta s-a intamplat de cand e lumea si pamantul. Doar ca, acum spre deosebire de extinctia dinozaurilor, acum riscam sa se intample chiar pe dos; sa moara toate mamiferele marunte din tara si sa supravietuiasca doar dinozaurii aia umflati din parlament impreuna cu toata haita lor de necrofagi. Vom trai si vom vedea insa. Omul la foame e capabil de multe...sa vedem de ce o sa fie capabili si romanii...poate poate scapam noi si de ei ;)

O lupta-i viata; deci te lupta
Cu dragoste de ea, cu dor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu