duminică, 20 iunie 2010

Atentie...drum alunecos

Dupa mai multe zile caniculare, a venit vremea furtunilor. Parca s-au rupt cerurile si vrea Doamne Doamne sa ne pedepseasca pentru toate cate le-am facut si le facem. Si daca carosabilul e umed, la o frana brusca se produce fenomenul de acvaplanare si te trezesti cu botu-n malul de pamant de pe marginea drumului sau intr-unul dintre putinii pomi pe care mai ii vedem prin preajma soselelor.

Asa ca...atentie. Frana brusca poate sa ne aduca numai necazuri ;)

Trasand o paralela, tot un fenomen de acvaplanare se poate intalni si in atitudinea unora dintre cei care ne carmuiesc cu atata indemanare spre un viitor luminos. Doar ca la dansii acvaplanarea se manifesta printr-o plutire deasupra noastra a tutror, o rupere completa de realitate si vorbe spuse asa in plezneala, doar ca sa sune chipurile a vorbe de om "dastept si cu diploma". Ma rog, plutire, levitatie, paralelism...whatever, tot acvaplanare deasupra mocirlei formata din noi cei de rand se cheama :D

Ultimii doi plutitori sunt Adriean Videanu si Mihail Dumitru.

Nu am nici o indoiala ca de primul ati auzit vrute si nevrute, e o "personalitate marcanta" a vietii politice romanesti(daca se poate numi viata ceea ce fac dansii). Celebru datorita bordurilor minunate cu care ne-a impopotonat frumoasa noastra tara, in ultimele zile a fost luat la tinta de presa in legatura cu "casuta" mica pe care o detine la Snagov. Vizibil deranjat, d-l ministru a declarat ca viluta respectiva are doar 4 dormitoare pentru el si sotia sa, cei doi copii si unul dintre parinti, si a muncit zi si noapte pentru a o realiza. Intrebat cati romani isi permit sa aiba o casa de 1300 de metri patrati, domnia sa a decarat "Cei care muncesc, cred că îşi pot permite. Sunt un om care a muncit zi şi noapte multă vreme pentru a putea pune pe picioare un business adevărat." Asa o fi domnu ministru, cum zici domnia ta, muncitorul. As avea si eu insa niste nelamuriri la care as dori sa-mi raspunzi(evident ca o sa zboare porcii si o sa fim toti miliardari in dolari cand o sa se intample asta).
  • Daca stam sa ne uitam noi asa cinstit si obiectiv la situatia oamenilor din aceasta tara, si luam in considerare vorbele domniei tale, cam nimeni nu e harnic si toti suntem niste trantori. Incepand de la bunicii si parintii nostri, si continuand cu noi ceilalti, toti suntem niste trantori care nu muncesc. Pentru ca in afara de voi, harnicutii care ne conduc si lucreaza zi si noapte, numeni nu prea mai are vile de 1300 mp. Doar voi, impreuna cu Becali, Copos, Pascani, si alti cativa harnicuti ati muncit zi si noapte, restul toti 20 de milioane suntem niste trantori. Ah...si sa nu uit de alti oameni harnici si cinstiti, tiganii cu palate si manelistii. Toti, oameni cinstiti, harnici si plini de osardie muncitoreasca!
  • Acu, ca am lamurit cu harnicia, alta problema sefu. Daca ai fost atat de harnicut si de destept ca te-ai chivernisit asa de bine, cum se face ca tara asta e in...rahat? De ce nu ai facut nimica mataluta si pentru noi astia puturosii??? Te temi sa nu te murdaresti daca bagi si mataluta mana in mocirla sa ne scoti si pe noi din noroi? Daca tot esti capabil, si harnic, si bun, si muncesti zi si noapte fa-ne si noua nenorocitii un pustiu de bine.

Ehh, si pe cat de celebru e primul, pe atat de necunoscut e Mihail Dumitru. Adica, ministrul agriculturii oameni buni! Macar pe aista il inteleg, e necunoscut, conduce un minister care practic nu mai exista, si trebuie si el sarmanul sa se faca cunoscut cumva. Problema e ca a prins viteza prea mare, si cum e sezon ploios si multa mazga, a derapat rau de tot. Ilustrul necunoscut a avut ideea geniala sa ne intoarca in trecut acum vreo 30-25 de ani, cand toti eram vrednici pionieri si in fiecare toamna mergeam in practica la cules de porumb, cartofi, mere, prune. Din toamna, Ministerul Agriculturii vrea să ii scoata pe elevi la cules de mere, struguri sau cartofi. Astfel, copiii din marile oraşe vor putea face cunostinta cu "munca de la tara". Mai avea putin d-l ministru si incepeau sa-mi dea lacrimile amintindu-mi de Tanase Scatiu din "Viata la tara" a lui Duliu Zamfirescu. Imi amintesc si acum cu mult drag cum eram dusi la cules de mere de dimineata pana seara, si dupa o zi de urcat in copaci si scuturat creierii prin ei primeam 3 mere drept rasplata. Si eram controlati de doua ori, ca sa nu fim cumva hoti si sa luam mai mult de 3 mere. Si eram transporati cu tractorul, peste 100 de copii intr-o remorca cu 30 de scaune. Dar la porumb, ce frumos era. Acolo nu primeam nimic, si ne zgariam in pitiene de seara nu stiam cum sa ne spalam mai incet pe maini ca sa nu ne usture...tare.

Minunate vremuri, minunati conducatori. Incetuc, incetuc, acolo ajungem iarasi. Madama Udrea vrea sa ne duca la canalul Bucuresti-Dunare, d-l Dumitru planuieste sa ne duca copii la practica si munca in folosul partidului si tarii. Ahh, si sa nu uit, deja am auzit mai multa lume ca dragul de ANAF se baga fara nici o grija in depozitele bancare si pune popreala pe bani cand si unde ii taie capul. Ne indreptam spre democratie cu viteza luminii!!! Normal, de altfel, cand derapezi, mazga devine cleioasa si viteza creste :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu