luni, 28 iunie 2010

picul, stropul si bocul

Erau niste versuri pe care mi le amintesc
"cate-un pic, pic, pic...pana n-o mai ramanea nimic,
cate-un strop, strop, strop...pana n-o mai ramanea deloc,"
si, as continua eu
"tot acelasi boc, boc, boc...pana ce vom saracii de tot".

Incepe sa ma amuze sa-i vad pe pacalicii astia de politicieni care au pretentia ca ne reprezinta in parlament. Trecand peste gravitatea situatiei si perspectiva unei populatii infometate si inghetate de frig la iarna, ma pun si eu si fac haz de necaz si rad ca prostu'n targ cand ii vad cu ce mutre grave si priviri triste se intrec in declaratii. Toti, ca o fi de la putere sau de la opozitie ies in fata microfoanelor cu o moaca de inmormantare si mai mai ca varsa si cate o lacrima pe mormantul cresterii economice. Si ce ma amuza mai tare nu e tristetea lor, ci ipocrizia de care dau dovada, si tupeul fara margini. As putea sa spun fara sa gresesc prea tare ca aceasta ipocrizie este asemanatoare cu cea a unui criminal care omoara pe cineva si apoi vine si plange la mormantul lui ca sarmana victima ce moarte urata a avut si ce rau ii pare dupa ea. As gresi insa cu aceasta paralela, pentru ca intr-un moment de ratacire oricine e posibil sa faca o crima pe care sa o regrete, pe cand in cazul politicienilor nostri nu vorbim despre un moment de ratacire, ci de o perioada de 20 de ani, in care premeditat, domniile lor au indreptat tara asta inspre locul unde se afla acum.

Economic, eu cred ca probabil ca ne vom redresa la un moment dat, pentru ca mecanismul economic este de asa natura incat se repara singur. Insa, moral si ca si nivel de civilizatie si cultura, doamne departe mai e luminita aia de la capatul tunelului. Si e normal, daca stam sa ne gandim la starea educatiei si sanatatii din prezent, si daca ne gandim la evolutia acestora in ultimii ani. In timp ce in alte tari s-a muncit si s-a investit enorm pentru a revigora aceste doua "domenii", in Romania e tocmai pe dos. Si, ca sa fiu mai clar, dau niste cifre pe care le-am vazut azi prin ziare
Evoluţie salarii (2009 - 2010)

ProfesoriMedici
Ungaria+18%+5,9%
Polonia+7,2%+6,2%
Bulgaria+8,9%+5%
România-2,7%-3,7%

Evoluţie număr angajaţi (2009 - 2010)

ProfesoriMedici
Ungaria+3,7%+12,7%
Polonia+1,3%+ 2,6%
Grecia+0,7%+5,4%
România-3,8%-3,1%

Si asta, inainte de mareata reducere cu 25% a salariilor profesorilor si medicilor si marirea TVA. Alelei ce o sa fie dupa... Ma intreb si eu, cum naiba vor oamenii astia sa ridice tara daca educatia si sanatatea sunt distruse si in fiecare zi li se mai bate cate un cui pe cosciug? Cu ce fel de oameni vor ei sa redreseze tara asta? Daca scolile produc absolventi tot mai tantalai iar populatia apta de munca e tot mai bolnava si mai batrana? Peste 10 ani cine o sa mai fie capabil sa munceasca?

Oricat de ticalosi ar fi, oricat de orbi ar fi de putere, totusi, eu nu pot sa cred, sincer, nu pot sa cred ca totusi oamenii astia chiar nu au si anumite intentii bune. Oricat de rau ar fi un om, criminal in serie sa fie, si totusi are si momente in care e bine intentionat. Iar in astfel de momente, cei care ne conduc, nu se gandesc oare si la asta? Chiar asa de orbi si de prosti sa fie?

Nu cred...nu pot sa cred...refuz sa cred asta...dar se intampla :(

"Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
Măşti cu toate de renume din comedia minciunii"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu