joi, 17 iunie 2010

subiectivismul

Ne marcheaza viata fara sa ne dam seama. Ne afecteaza parerile si ne schimba deciziile. Ne influenteaza actiunile si ne schimba reactiile in tot felul de contexte. Este o realitate, pe care din pacate nu o constientizam si refuzam sa o acceptam ca si realitate.

Si totusi, ne inconjoara si apare in marea majoritate a deciziilor pe care le luam in decursul vietii. Si, e de inteles asta, in fond si la urma urmelor e viata noastra, facem ce vrem cu ea. Subiectivismul in esenta e de inteles, insa, nu inseamna ca e si de acceptat. Si de aprobat ca fiind normal.

Momentan insa, ma deranjeaza subiectivismul celor care comenteaza cupa mondiala din Africa de Sud. E clar ca fotbalul mondial este influentat de bani, si de influenta lor, dar, totusi, la un asemenea nivel inclin sa cred ca nu e asa de simplu si de usor. Inclin sa cred ca totusi, in cele din urma cel mai mult conteaza capacitatea de concentrare a jucatorilor, si modul in care acestia sunt capabili sa formeze cu adevarat o echipa. Si atunci, daca totusi (asa cum e normal) ei sunt cei care joaca si decid rezultatul, de ce intervin "reporterasii" nostri de doi lei si trei cuie si denatureaza realitatea. Mai concret....m-am uitat la Franta - Mexic. Si, dupa terminarea meciului, am ascultat cu stupoare pentru mai bine de o ora comentariile celor invitati in studiou. Si, nici macar un "geniu" nu si-a pus problema: "Frate, cei din Mexic au jucat mai bine, au fost pragmatici si si-au jucat sansa pana la capat!" Toti au plans si au justificat Franta, toti au cautat scuze pentru Franta, dar nici unul nu a recunoscut sau subliniat meritul Mexicului in acest rezultat. De ce? Pentru ca sunt saraci si nu se pot compara cu Franta? Ipocrizie....te urasc!!!

Poate sunt paranoic, insa cel putin pentru moment mie mi se pare clar...traim intr-o lume care nu e a noastra. E lumea banilor, a intereselor materiale meschine, e lumea celor mici si slabi vanati de rechini mari si puternici! Si, tare ma tem, ca vorba lui Stefan e adevarata...lumea asta nu e nici a noastra, nici a urmasilor nostri, si nici a urmasilor urmasilor nostri... :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu