marți, 8 iunie 2010

Fiti barbati!

Cam asta e singurul lucru ce mi-a ramas in cap din tot discursul lui Basescu catre PDL-eii cei portocalii si rebeli. "Fiti barbati politici" si sustineti guvernul Boc-Poc si masurile de criza, ca altfel va trimit departe de ciolan.

Si de ce am retinut acest fragment? Pentru ca ma ia cu frisoane cand ma gandesc la evolutia in timp a declaratiilor pe care portocalii lui dragi le-au facut in fata microfoanelor. Dar, sa fac putina lumina in degringolada de ganduri din capul meu.

Acum, presedintele nostru hahait, cere dragilor sai PDL-ei sa fie barbati. Sa fie curajosi, si cinstiti. Sa infrunte balaurul cu mii de capete numit criza, sa dea dovada de barbatie si sa nu se fofileze din fata asumarii raspunderii. Sa dea dovada de curaj cand le taie 15% din venituri pensionarilor si 25% profesorilor, medicilor, politistilor si celorlalti bugetari. Sa nu arate mila, sa-si pastreze verticalitatea si sa sustina aceste masuri. Asta e...acum.

Ma intorc in timp, si ajung la declaratia unui protejat de al sau, Berceanu. Care declara ca la alegeri toti "au mintit prin omisiune". Ca nimeni nu a avut curajul sa vina in fata tarii si sa spuna ca vin vremuri grele. Ca toti au promis marea cu sarea pentru ca ei sa ajunga la ciolan. Ca toti, inclusiv marinelul au promis marirea salariilor profesorilor cu 50%.

Si mai imi amintesc si de declaratia altui rasfatat al lui Basescu, si anume Vladescu, care spunea ca nu au mai putut sa minta si a trebuit sa spuna adevarul. Ca puteau ei saracii sa continue sa ne ascunda noua celor multi situatia tarii, insa au vrut sa fie sinceri cu noi si sa nu ne mai minta. Ca nu am mai putut sa minta, in acelasi timp recunoscand insa ca au facut-o pana acum!

Si atunci stau si ma intreb si eu ca prostu...oare cum mama draq se impaca minciunile cu verticalitatea, sinceritatea si curajul?

In alta ordine de idei, rezultatele acestei barbatii incep deja sa se vada. Doi colegi asistenti au plecat deja de la catedra unde lucrez si eu. Si altii se gandesc la optiuni. Pentru ca sa stea pentru 900 de RON pe luna si sa inghita toate porcariile guvernarii Boc-Poc nu li se merita, oamenii au credite, rate, copii...trebuie sa traiasca. Asa ca, is curios in cateva luni cati o sa mai ramanem. Si asta o sa fie valabil peste tot. Sa vedem cati medici, profesori si alti oameni care cat de cat au cap o sa mai ramana in tara asta cu marinarul chior si hatru la timona. Sa fiti barbati si sa traiti bine, dragi romani.

Un comentariu: