vineri, 27 august 2010

Intelectualu lu Basescu

Nu ma rabd sa nu revin la un subiect abordat ieri. Vazusem protestul lui Patapievici si ceilalti "intelectuali" la adresa masurilor luate de guvernul Poc-Boc in privinta drepturilor de autor.

Ieri ii faceam prostovani, azi insa am remarcat altceva, ceva mult mai interesant pentru mine cel putin, ceva asupra caruia o sa-mi indrept atentia in cele ce urmeaza. D-l Patapievici a scris dumnealui prin 96 un volum intitulat "Politice", volum despre care recunosc ca nu am auzit pana azi. De fapt, sa-mi fie mie rusine, ca si multor altora care nu au auzit in viata lor de ceva legat de opera ilustrului intelectual contemporan cu noi - Horia Patapievici. Suntem niste inculti...asta e ;)

Dar sa revin. Asa cum am spus mai sus, habar nu aveam de opera dansului, pana ce am vazut niste comentarii la un articol, comentarii in care erau extrase niste randuri din respectivul volum. Asa ca m-am pus pe sapat, si iata la ce am ajuns (citez din respectivul volum):

  • Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii.
  • Românii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cît o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu... fete patibulare, maxilare încrîncenate, guri vulgare, trasaturi rudimentare, o vorbire agramata si bolovanoasa.
  • Masa degenerata, îngîmfata, proasta si rea.
  • (Românii) sînt una cu cancerul care-i roade.
  • Îmi este rusine ca sînt român.
  • Româna este limba în care trebuie sa încetam sa mai vorbim, sau sa o folosim numai pentru înjuraturi.
  • Cu o educatie pur româneasca nu poti face nimic.
  • 23 de milioane de omuleti patibulari.
  • Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lasat romanii pe daci în forma hibrida stramoseasca, ne-au luat la urina slavii: se cheama ca ne-am plamadit din aceasta clisa daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne înecam, asa de temeinic au facut-o. Demnitatea noastra consta în a ridica mereu gura zvîntata, iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfîrsit. Apoi ne-au luat la urinat rusii, care timp de un secol si-au încrucisat jetul cu turcii, pe care, în cele din urma, avînd basica udului mai mare... i-au dovedit.

Dictionar explicativ: patibular = vrednic de spanzuratoare.

Nu pot sa nu recunosc, cu unele din aceste afirmatii sunt de acord. Le-as formula mai frumos, mai ales daca am pretentia unui intelectual, formularea de mai sus ma duce cu gandul mai degraba la exprimarea unui marinar carea pus ocazional mana si pe DEX, dar tot marinar ramane. Trecand insa peste aceasta formulare care numai a intelectual nu aminteste, repet, sunt de acord cu anumite afirmatii. Le-am folosit si eu in anumite contexte si chiar ieri am spus-o "Imi e rusine ca sunt roman".

Dar, si de aici a pornit tot acest articol, nu pot sa nu remarc un lucru: D-l intelectual Horia Patapievici se incadreaza perfect in tiparul descris de domnia sa cu atata patos mai sus. Toate acele randuri nu exprima altceva decat un autoportret genial, facut cu 14 ani inaintea zilelor "bune" pe care le traim. Esti genial d-le...ma jur...cum ai stiut dumneata perfect ce o sa devii... :D
Pentru cine se uita la evolutia domnului Patapievici de la rebelul liber in gandire care a facut acest portret al romanului trecand prin stadiul de pupincurist al lui Basescu si al PDL, apoi acela de presedinte al Institutului Cultural Roman iar mai nou de critic al PDL, domnia sa este intradevar padibular, se misca dupa gramada la semnul fierului rosu si cu o educatie pur romaneasca. Altfel, daca nu esti de acord cu mine, cum e cu coloana aia vertebrala coane Horia? :D

Ah, si sa nu uit, mai am o intrebare (retorica evident) pe care o sa o formulez in termeni atat de familiari domniei tale: Cum a fost cand Basescu si-a desertat basica udului pe domnia ta? Bun jetul, bun? :))

joi, 26 august 2010

Dasteptii lu peste!

Intelectualii lui Băsescu se revoltă după ce Boc le-a plătit-o pe drepturi de autor: „E o bătaie de joc”. Ce spun Patapievici, Cărtărescu, Voinescu şi Preda

Patapievici: "Batjocură şi dispreţ la adresa oamenilor"

Cărtărescu: "E puţin spus jignitor. Sunt absolut indignat"

Sever Voinescu: "O oroare administrativă. Întregul Guvern merge într-o direcţie greşită"

Cristian Preda: "Şeitan nu ar trebui remaniat, ci pus să stea la coadă"

Cititi mai mult pe linkul de la inceput..mie deja mi scarba! Si nu pot sa am decat o reactie vis-aviz de asta!

Va meritati soarta boilor! Dupa ce ati pupat atata in cur pe anumite persoane, acu puteti sa le si lingeti in aceeasi locatie. Daca voi, aia cretinoizii cu cap si intelect superior (vorba vine) ati fost orbi si incapabili sa va dati seama de ce hram poarta respectivele persoane atunci taceti dracu din gura ca va meritati soarta! Sunteti niste inadaptati care traiti in lumea voastra incapabili sa descifrati oamenii cu care veniti in contact si incapabili sa recunoasteti o minciuna!

Inteleg pe badea Gheorghe de la sat care nu are scoala si se lasa prostit usor, dar pe voi boilor nu va inteleg! Voi sunteti niste prosti stupizi, asa ca taceti draq din gura si inghitit frumos toata m***a ce o primiti! O meritati cu varf si indesat, asa ca ciocu mic si inghititi toata portia!!!

Muuu

Inca de la inceput tin sa mentionez ca nu am nimic cu sarmanele bovine, ele nu au nici o vina ca le cheama vaci, boi, bivoli, etc. Singura lor problema e ca noi oamenii in autointitulata noastra desteptaciune le consideram proaste, si mai mult am asociat numele lor cu persoane din preajma noastra.

Altfel cum sa folosim noi formulari de genul "Doamne, ce bou", "Individa asta e o vaca", "Esti mai prost ca o vita", "mai vita incaltata", "mai vaca, uitate pe unde treci", "se uita ca vitelu la poarta noua" si etc...

Dupa ce sarmanele animale ne dau carne, lapte, piele de mii de ani si au tras in jug pana nu au mai putut, noi "desteptii" si "inteleptii" le-am asociat numele cu prostia noastra. Si cam aceeasi poveste e si cu oile, daca stam putin sa ne gandim, noi cei "intelepti".

Si totusi, desi am afirmat mai sus ce am afirmat, nu pot sa nu folosesc si eu urmatoarea fraza "Noi romanii suntem mai prosti ca vitele si oile la un loc! Suntem jenanti prin lipsa de personalitate si verticalitate, ne lasam manevrati si dusi cu vorba mai rau ca oile, si ne uitam mai rau ca vitelu la poarta noua cand vine vorba de cei care ne conduc si minciunile/promisiunile care ni le spun. Suntem un popor urat, cu un caracter de doi bani, cu o personalitate infecta si imi e rusine ca sunt roman!"

Cui nu-i place, sa vina cu argumente. Pana una alta, uitandu-ma la realitatea care ma inconjoara, la lipsa de reactie a oamenilor la deciziile clasei politice, la lipsa de respect si mitocania de care ma lovesc zi de zi prin oras, la minciunile, crimele, si scandalurile care ne-au inundat mass-media nu pot sa afirm altceva decat ca suntem mai rai ca niste vite duse la taiere. Si, cu toate acestea, nu dam semne de indreptare. Continuam sa mergem inainte fara un scop in viata, fara sa ne punem problema "oare cum ar fi daca?", fara sa cracnim la incalcari de drepturi. Orbi, surzi si muti la tot ce ne afecteaza, ne traim viata mizera pe plaiuri mioritice, continuam sa ne taram prin noroi si sa rabdam toate porcariile unor conducatori pe care nimeni nu sustine ca i-a votat si tutusi ne conduc.

Pana cand? Probabil pana vom muri sau vom crapa de foame si frig. Altfel, cat timp mai putem sa mancam tacamuri de pasare, cat timp mai avem slana si ceapa, rabdam, si tragem la jug intr-o directie necunoscuta noua.

Muuuuuuuuuuuuuu...

joi, 19 august 2010

Niste gunoaie de oameni!

Cam de vreo luna de zile am vazut prima data un semn verde/albastru pe luneta unei masini in trafic, semn pe care scria "Eu nu arunc gunoi pe strada". Eram in Cluj, pe un bulevard principal din centru. Pe drumul la mare si retur, am mai intalnit 3 masini care aveau acest semn, si chiar ma miram, uite domnule ce conicidenta. Oare cum de?

Ei bine, azi, ma pun sa fac revista presei si ce imi apare in fata ochilor? O poza mare cu semnul respectiv. Articolul aferent, il gasiti pe ziarul Gandul. Ideea e foarte simpla, o campanie denumita Umbrela Verde si initiata de compania Tuborg al carei scop este combaterea aruncarii de gunoaie in locuri publice. Adica, pe romaneste, sa incetam sa aruncam gunoaie pe strada din masina, chistoace de tigari, ambalaje de mancare; sa incetam sa lasam tone de deseuri in poienitele unde iesim la iarba verde, sa nu mai aruncam peturi de suc si apa in apele curgatoare, etc...

Ca sunt intru totul de acord cu aceasta campanie mi se pare normal. Ce m-a frapat insa sunt comentariile unor "scursuri" care se numesc "cititori" de pe siteul unde am citit aceasta stire. Adica deh, ma astept la articolele cu tenta politica sa vad "postacii" partidelor in actiune, e normal pentru ca asta e menirea lor, sa faca pe cretinii si sa sustina pana in panzele albe culoarea politica careia i-au jurat credinta. Dar, pe un articol de genul celui specificat mai sus, postacii nu intra. Un articol de genul este citit in general de cei care cauta stiri, cei care vor sa fie informati. Cel putin, asa cred eu. Si atunci, cand vezi atitudinea acestor oameni, cand vezi o replica de genul "mucul de tigara e biodegradabil si se face praf. Si frunza cand se usuca si se farama tot praf se face, desteptule de ecologist cu abtibilduri." ramai mut. Cel putin eu am ramas...

Noroc cu replica unui alt cititor "Cel putin ai bunul simt sa taci si sa meditezi ca si excrementele (umane, daca vreti) sunt biodegradabile, se fac praf, care, luat de vant va viziteaza caile respiratorii(spre placerea dvs, desigur)."

Cat de tampit poti sa fii sa-ti strigi in gura mare inconstienta si prostia? Cat de mare poate fi nepasarea fata de cei din jur si fata de natura? Pica pe jos ca bolovanii din cauza caniculei, dar nu se gandesc nici o secunda ca aceasta canicula se datoreaza influentei oamenilor ca ei asupra naturii. Urla ca din gura de sarpe cand incendiile devastatoare, alunecarile de teren, tornadele si alte fenomene naturale extreme le distrug casele si masinile, dar nu se gandesc o secunda ca si ei sunt responsabili pentru asta.
Traim intr-o lume extraordinar de complexa, in care totul se leaga si fiecare influenteaza pe ceilalti, ne pretindem culti, mersi la scoala, cu frica de dumnezeu, dar ne comportam mai rau ca niste animale si peste tot in urma noastra cand iesim "la iarba verde" lasam mormane de gunoaie. De fapt, noi insine suntem niste gunoaie!!!

miercuri, 18 august 2010

Dragostea de tara si partidul mult iubit

Revin din nou la celebra propozitie "Frumoasa tara, pacat ca e locuita".

Nu trece zi lasata de la Dumnezeu sa nu primesc noi confirmari ale acestei sintagme. Posibil ca si daca as fi trait in alta tara sa fi afirmat acelasi lucru, pentru ca nu am dubii, si in alte parti se fac destule si oamenii sunt nemultumiti. Dar, totusi, chiar in fiecare zi sa vezi una/alta si sa ajungi la aceeasi concluzie?

Iar apoi, mai vine si smecherul hatru de la cotroceni si ne declara la Ziua Marinei ca trebuie sa ne iubim tara, si prin iubire ea isi va reveni si noi toti vom traii mai bine. Frateee...parca ai fi unu de la martorii lui Iehova(sa nu se supere nimeni, nu am absolut nimic cu membrii cultului) sau mai rau, un discipol de a lui guru Bivolaru(nici cu astia nu am nimica), numa aia propovaduiesc iubirea cu atata patima. Sentiment nobil si frumos de altfel, pe care politicienii romani il terfelesc fara pic de mila. Iubiti, prin iubire veti fi mantuiti!

Iubeste-ti aproapele! Iubeste-ti patria muma! Iubeste-ti mama si tatal, familia! Iubeste-ti conducatorii! Iubeste-ti meseria! Fi plin de iubire, si vei fi rasplatit.

Mda, frumoase cuvinte, si frumos mesaj. Intr-un alt context, as fi fost emotionat. Ce pacat insa ca cel care propovaduieste cu atat patos iubirea, este fals si nu o traieste el insusi. Pe cine mai iubeste oare presedintele in tara asta? Pai sa vedem...

  • Medicii care pleaca doi cate 3-4 in fiecare zi in locuri mai bune?
  • Profesorii care muncesc prea putin si castiga mai mult decat insusi presedintele tarii?
  • Actorii si artistii care sunt dati afara sau profeseaza in conditii mizere?
  • Ziaristii gaozari si imputiti, adevarate tonomate manevrate de catre mogulii de presa?
  • Intelectualii care sunt poftiti sa plece din tara in alte locuri unde sunt platiti echitabil daca nu sunt multumiti aici?
  • Pensionarii care sunt prea multi, prea bolnavi, prea mofturosi, prea frigurosi, ...?
  • Taranii care si-au construit case in zone inundabile si care sunt prea saraci si inapoiati ca sa aiba asigurari?
  • Clasa politica prea corupta si imbuibata?

Da, mai e oare cineva care sa fie demn de a fi iubit de catre presedintele tuturor romanilor? Oare pe cine iubeste el de fapt? Poate ca iubeste partidul si pe cei care sunt cuminti si au culoarea portocalie pana si pe lenjeria intima?

Posibil, la cum merg lucrurile. Adica, ia sa fiu eu carcotas de dimineata, ca tot e ora de difuzare a cronicii pe Kiss FM, si chiar daca baietii sunt in vacanta, spiritul e prezent.

  • Eu zic ca Berceanu e un ins de iubit. Baiat serios si uns cu toate alifiile ce s-a gandit saracu, ia sa ma duc eu cu masina personala pe Transfagarasan, ca tot omu din popor. Declaratia de presa dupa o aasa aventura: "D-le noroc ca sunt eu ministrul transporturilor, ca de era altu il injuram de la inceput pana la sfarsit!". Ehei, d-le ministru, acu stii si matale cam ce avem noi in gand cand suntem la volan. Ma rog, ca intr-o tara normala cu un ministru normal asta s-ar fi lasat cu capete taiate, si poate chiar cu o demisie a ministrului. Intr-o tara normala, la noi e normal altceva, sa ne rupem masinile si sa repetam in gand toti sfintii din calendar, ca oricum face bine la memorie.
  • Apoi, mai e un iubit...ministrul sanatatii. Adica taman cel care a declarat cu nonsalanta la conferinta de presa de dupa incendiul de la maternitatea din Giulesti ca ia cautati voi pe Google si vedeti cate incendii la alte maternitati in Europa gasiti! Pai bine mai vita incaltata, in timp ce parintii aia isi frang sufletele de durere, in timp ce vezi imagini cu pompieri in lacrimi care declara ca in viata lor nu au vazut asa ceva si nu vor sa mai treaca prin asa ceva, tu asta declari? Mare trebuie sa fie iubirea lui Basescu pentru tine, si mare trebuie sa fie si iubirea ta pentru functia ce o ai, daca ai ramas ministru! Intr-o tara normala...
  • Daca ma gandesc mai bine, si pe Funebriu aista ce mi sef drag, il iubeste. La cat e de constiincios in a da afara primul din angajati, la cat de linistit realoca din fondurile proprii bani pentru alte "prioritati" nationale, musai ca e iubit mult de tot la Cotroceni.
  • Videanu, Blaga, Seitan, Vladescu si toata ceata lui Boc in frunte cu prim-piticul tarii sunt toti iubitii presedintelui. Doara nu ei sunt marionetele preferate? Cu ce jucarii sa se mai joace el, daca nu cu ei? Cat timp ar trebuii sa treaca ca sa invete alte jucarii sa se comporte cum canta el?
  • Am uitat pe cineva? Ei as...mai e o iubire mare...faptura gingasa si delicata ;) Frunzulita lui verde, talismanul lui norocos, Lenuta Cosanzeana. Ea e iubita insa de o tara intreaga, de la copii care au primit ciucalata pana la babele cu pantofi cu to. Ce mai tura vura, tot ce misca'n tara asta, raul ramul o iubeste de cade'n limba dupa ea. In frunte cu il capo di tuti capi!

In rest, ca sa termin cu toata sarada asta care pune in lumina nefavorabila un sentiment atat de nobil precum iubirea, o sa inchei cu o alta propozitie care mi-a marcat copilaria "Iubiti si cainii vagabonzi, sunt mai cinstiti si uneori mai lorzi!"

marți, 17 august 2010

Ciocu mic, acu eu sunt la putere!

Fraza celebra, pentru cei care au urmarit cat de cat ce se intampla prin politichia damboviteana.

Autoarea este o doamna parlamentara foarte dasteapta de felul ei - Anca Constantinescu, iar tinta domniei sale era un grup de pesedisti. Si se pare ca replica a prins chiar in partidul tinta, daca e sa ne uitam la ultimele "realizari" ale acestui grup parlamentar.

Micul Titulescu taie si spanzura in ograda proprie si se indreapta cu pasi rapizi spre o dictatura pe care o anticipam de altfel intr-un post anterior pe blog. Nu a stat mult pe ganduri, si l-a atacat primul pe marele si eternul "perdant" Geoana doar pentru a-l provoca. Iar cand "prostanacul" a replicat, nu a stat mult pe ganduri si i-a dat un ultimatum "taci din gura pentru 6 luni, sau esti out!". Geoana este in continuare sustinut in functia de presedinte al senatului, dar legat de maini si de picioare, doar pe post de marioneta ambulanta. E clar ca lumina zilei ca totul a fost o capcana pregatita de ala micu ca sa-si arate muschii si sa stie clar toata lumea cine e seful. Si la fel de clar e ca "dragostea lui Mihaela" a dat din nou cu stangul in dreptul atunci cand a intrat in jocul lui Ponta.

Din partea mea, duca-se toti pe apa Dambovitei la vale, ca nu-mi pasa. Dar, circul tot ma amuza, chiar daca clowni mi's urati.

Cel mai mult si mai mult mi-a placut o caricatura gasita pe site la gandul:

Asta micu e pus pe fapte mari, si ca sa creasca trebuie sa pape dinozauri. Sa vedem cine e urmatoarea tinta ;)

luni, 16 august 2010

Ai carte, ai parte?

Ma uitam ieri la televizor, si am prins la un moment dat un reportaj care arata ca in scumpa noastra tara tot mai multi si mai multi intelectuali, actualmente pensionari, devin clienti fideli ai cantinelor de ajutor social.

Ma refer aici in special la acei medici, profesori si avocati mai in varsta care nu au apucat moda curenta a cabinetelor particulare unde isi invart ei clientela si fac bani. La cei pensionati de boala, la cei care au iesit la pensie pana la revolutie sau in primii ani de dupa revolutie si care traiesc de pe o zi pe alta. Si stau si ma minunez: domnule ce tara! Ce oameni!! Ce vremuri si ce mentalitati infecte!!!

Acum o saptamana a murit o profesoara de-a parintilor mei in varsta de 88 de ani. Grav bolnava, a fost mutata la Cluj in ultimii ani de viata si unul dintre baietii sai a avut grija de dansa pana a murit, cand a fost adusa inapoi in sat si ingropata aproape de scoala unde a muncit alaturi de sotul sau o viata intreaga educand generatii intregi de copii care astazi ne sunt parinti mie si celor de o varsta cu mine. Nu am prins-o la catedra pe aceasta doamna, dar am auzit de nenumarate ori oamenii povestind despre dansa. Si ma uitam la parintii mei si la alte persoane din vecini cum povesteau cu respect despre dansa si sotul dansei, cum spuneau ca au fost niste oameni extraordinari, cum au muncit pentru scoala si comunitate o viata intreaga, si cate si mai cate.

Ca dansa sunt mii de alti dascali, medici, avocati care au terminat scoala/liceu/facultate cand acestea insemnau cu adevarat ceva si ofereau garantia calitatii.
Oameni care au invatat, care au muncit o viata intreaga pentru altii, care au lasat o urma in viata si au afectat mii de alti oameni prin actiunile lor. Oameni!
Si ma cuprinde o amaraciune care nu o pot descrie in cuvinte cand ma gandesc care e rasplata pe care acest stat le-o ofera acestor oameni dupa ce se retrag de pe piata muncii. Dupa atatia ani de munca, de stres si rabdare pentru alti oameni, ajung sa manance la cantina saracilor. Ajung sa fie intretinuti de copii lor, ajung sa depinda de cei din jurul lor pentru ca traim intr-o societate prea ingrata ca sa tina cont de ei si de ce au facut pentru ea.

Si ma gandesc in fiecare zi care trece, doamne, cu mine ce o sa se intample? De ce am invatat atat? De ce am facut atatea scoli? Pentru ce?

Iar celor tot mai multi care au preluat fraza "desteapta" a lui Basescu si raspund cu: "nu va convine, plecati din tara" le raspund simplu "plecam idiotilor, dar sa va vad dupa ce terminati de ros ciolanul la cine o sa mai mergeti cu odraslele sa vi le educe? Plecam, dar ce o sa faceti cand peste cativa ani p sa fiti bolnavi si nu o sa fie cine sa se uite la hoitul vostru infect?". Mai vorbim peste 10 ani cand cei batrani se vor stinge iar tineri nu mai exista ca sa le continue munca. Vorbim peste 10 ani cand o sa urlati ca trebuie sa va dati banii la invatamantul privat sau prin strainatati ca sa va educe odraslele imbuibate. Vorbim peste 10 ani cand o sa urlati ca nu sunteti ascultait de copii si ca aveti niste urmasi cretini care stiu doar sa risipeasca si nu sa construiasca. Viata nu iarta si nu uita niciodata. Cand voi o sa fiti paralizati, bolnavi, cand o sa scuipati afara din voi plamanii si toata inconstienta de acum, urland ca nu aveti cine sa aiba grija de voi, atunci o sa mai vorbim. Cand o sa aruncati toti banii ce i-ati furat acum la medici in strainatati pentru ca in romania nu o sa aveti specialisti care sa va trateze ieftin. Cand o sa va rugati de cei care au plecat sa revina in tara si o sa va rada in nas, pentru ca pentru ei nu romania o sa mai fie tara lor, ci tarile care i-au adoptat si au stiut sa le foloseasca capul. Tarile care au stiut sa se foloseasca de ei, nu sa-i alunge.

In orice tara normala prima prioritate a autoritatilor e sa aiba grija de o patura de oameni cu capacitati intelectuale ridicate care sa ridice acea tara, sa formeze noi generatii. O tara se construieste cu cap, nu cu picioare! O tara trebuie sa-si protejeze intelectualii, nu sa-i trimita pe ultima treapta a existentei. O tara...nu Romania :(

Intelectualii romaniei sunt la cantina saracilor sau in vama la Nadlac, Bors, Halmeu, Curtici etc...!!!

vineri, 13 august 2010

Flegma

Potrivit DEX, flegma reprezinta o mucozitate vascoasa, purulenta, provenind din diferite parti ale aparatului respirator si eliminata prin tuse sau voma; expectoratie.

Sau, mai nou, potrivit mie, si am convingerea ca si alte persoane vor fi de acord, flegma reprezinta orice iesire publica a d-lui presedinte Basescu. Orice declaratie pe care o face domnia sa mai nou la adresa profesorilor este mai degraba o flegma pe obrazul acestora.

Deci, acum cateva zile, afirma ca romania nu are bani ca sa plateasca cadrele didactice si ca acestea nu au decat sa plece din tara. Frumos exemplu de patriotism d-le presedinte al tuturor romanilor, sa plece afara toti cei care ar putea sa mai reduca cretinismul din tara asta. Va tot plangeti ca sistemul din invatamant e corupt, si slab pregatit, dar in loc sa aduceti sange proaspat, ii incurajati sa plece si pastrati in functii pe aceeasi corupti si decadenti. Unde o fi logica in flegma asta, doar Dumnezeu si matale stiti, ca eu is prost si nu ma prind!

Iar ieri, alta flegma pe obrazul profesorilor. De fapt, ei nu-si dau seama dar is platiti mai bine decat domnia voastra. Ce se compara cei peste 6500 de RON pe care ii incasezi matale cu cei 700 cati ii ia un tanar debutant in invatamant? Doar matale muncesti 16 ore pe zi, esti super-base, pe cand el are in medie 4 ore pe zi iar in rest freaca menta si se da aiurea pe net dupa fufe. El poate sa-si mai ia si un servici, ca doara e tanar si in putere. Iar aia batranii, ca sa-mi amintesc de alta flegma a lui Vladescu parca, pot sa aiba grija de nepoti, ca sa fie ajutati la randul lor de copii. Habar nu am de unde aveti atatea rezerve de flegma d-le presedinte al tuturor romanilor, ca bine si din belsug le mai aruncati. Se vede treaba ca sistemul dumneavoastra de valori si al muncii este complet diferit de al nostru, din moment ce aia mica si frumoasa si desteapta foc a lui tata e la Bruxelles unde se bucura din plin de succesuri, iar altii care se rup pe bancile scolilor din Romania se taraie in mocirla din tara. Ea munceste de rupe mititica pentru un fleac de 7000 de euro impozitabili/luna pe cand trantorii de la noi stau si cartesc la adresa preamaritului conducator de RomanoTitanic. Se si vede pe ea saraca, cat de uzata e de atata munca! Se vede si pe Boc saracu cat de mult munceste, ca s-a oprit si din crestere de la cate griji isi face pentru noi trantorii. Si se vede si pe dumneavoastra d-le presedinte, ca nu mai aveti timp de bai de multime si de suste pe la Golden Blitz. Sunteti foarte, foarte ocupati toti pe acolo sa dati cu flegma in ea tara si in el popor.

De fapt, asta ma duce cu gandul la flegma lui Videanu, cel care a muncit pentru averea lui ca un rob zi si noapte, in timp ce noi toti trantorii stam si ne vaietam pe forumuri, in gari, in statii de autobuz, prin parcuri, la cozi la medicamente sau la tacamuri de pui, in pauza de masa.

Si totusi, tot nu inteleg ceva din nou. Daca lucrati asa de mult pe rupte zi si noapte, cand mama draq mai aveti timp sa furati sefu? Pentru ca e clar ca se fura, la ce viteza ametitoare avem in jos. Cand aveti timp sa semnati contracte dubioase pe bani publici de sute de mii de euro? Dar, in fine, asa is eu mai prost si nu stiu nimica, noroc ca va avem pe domnia voastra sa ne conduceti din flegme.

Toti suntem niste trantori prosti, doar voi cei "alesi" sunteti harnici si munciti pe rupte. De aia se vede si rezultatul unde am ajuns si traim bine, pentru ca ne lucrati voi!

Semnat: un flegmatic.

marți, 10 august 2010

Romania

O poza cat o mie de cuvinte...

luni, 9 august 2010

In copac

Citeam un articol de pe EVZ intitulat Romania expirata si mintea mea odihnita a inceput automat sa faca conexiuni si sa emita rationamente. Asa ca o sa astern pe foaia virtuala o parte dintre acestea, ca sa nu se piarda.

In ultima vreme, desii am fost in concediu, nu mi-am privat creierul de revista presei zilnice, si nu pot sa zic nici ca am pierdut ceva si nici ca am castigat. Romania continua declinul sau economic, social si moral; clasa politica este in continuare corupta si avida de putere si bani; invatamantul si medicina se zbat in mocirla mediocritatii; Udrea se joaca de-a "uite frunza, nu e frunza, marca banu la baiatu"; Basescu alterneaza intre chefuri la malul marii si derapaje prin conferinte de presa in care indeamna medicii si profesorii sa plece din tara; Boc se lupta cu criza inarmat cu o lupa prin care ne arata cifre mici, mici, mici pe care el le vrea mari, mari, mari; pe soselele peticite ale patriei zboara tineri vitezomani cu gandul la bolizi, bautura si femei; si nu in ultimul rand, presa zbiara si urla intr-un glas si in zadar, pentru ca in tara asta binecuvantata nimeni nu aude, nu vede sau nu gandeste logic si pentru un utopic termen de "bine comun".

Deci, nimic nou sub soare, un soare care cu fiecare an care trece devine tot mai amenintator si ne bombardeaza cu radiatii da de, da de ne-om coace si noi... Slabe sperante Sorel, romanu e mai tamp si mai incapatanat decat toata masa ta uriasa la un loc! Si oricum, ai grija Sorel, ca daca ne sfortam nitel, odata impingem acel procent de 42% peste pragul de 50% si te trezesti ca vrei, nu vrei, gravitezi tu in jurul Pamantului, cat ii fi tu de Soare!

Si uite asa, o noua conexiune. Vazura-ti fratilor in suferinta pacatosul de sondaj privind gradul de cultura stiintifica a romanilor? Ete poza cu o parte din rezultate
Dar, sa extrag cateva concluzii:
- 42% cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului iar 52% cred invers ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Mai mult, din ultimii (probabil ca din ultimii, desii romanul m-a lamurit ca e in stare de orice) 47% cred ca Pamantului ii trebuie o luna sa inconjoare Soarele! (Nota personala: multumim celor care ne-au condus in ultimii 20 de ani si au avut grija sa ne indobitoceasca de tot)
- 4 din 5 romani cred ca Dumnezeu a creeat toate fiintele asa cum sunt ele astazi. In plus, doi din trei romani cred ca biserica are dreptate cand afirma ca ne bazam viata prea mult pe stiinta, si prea putin pe credinta. (Nota personala: multumim Biserica Ortodoxa Romana)
- 40% dintre romani cred ca zodia in care suntem nascuti ne influenteaza mult sau foarte mult viata si personalitatea. Romanii cred in influenza zodiacului asupra lor, in existenta numerelor norocoase si in predictia seismelor. (Nota personala: multumim Dan Diaconescu!)
- Printre superstitiile preferate ale romanilor se numara: ghinionul adus de pisicile negre si numarul 13, preventia deochiului cu ajutorul culorii rosii, daca te mananca palma stanga atunci o sa primesti bani. (Nota personala: tre sa investighez treaba asta cu mancatul, ca uneori ma manca f. f. tare prin partile dorsale...sa fie un semn oare?!? :d)

Si ca tot vorbisi de biserica, ajung repede cu gandul la alta statistica pe care am vazut-o in alta stire pe siteul realitatea.net. Astfel, o asociatie cam obscura de felul ei, ASUR (Asociatia Secular-Umanista din Romania) a inceput sa protesteze impotriva scutirii bisericii de la plata impozitului pe venituri. Si una dintre masurile luate a fost amplasarea unor panouri prin Bucuresti, panouri de pe care se poate citi ca in Romania exista 18.300 de biserici si doar 4.700 de scoli generale si 425 de spitale. Potrivit altor surse, numarul locasurilor de cult ar fi chiar mult mai mare, lucru ce mi se pare normal, daca stam sa ne gandim ca in orice prapadita de localitate exista cel putin o biserica, pe cand scoala... Ce sa mai vorbim de spitale :( Conexiunea dintre cele doua stiri, e clara.

Concluzia: departe de mine gandul ca doresc sa combat biserica si religia. Ma consider un om religios. Insa, ma consider si un om cu un simt al echilibrului, si in tot ceea ce am facut, fac si o sa fac in viata o sa incerc sa pastrez echilibrul.
Nu o sa insist in aceasta directie, fiecare cum isi asterne asa doarme, eu doar am vrut sa subliniez aici ca nu combat nici o credinta religioasa. Am credinta mea, intr-o forma personala, insa asta nu ma opreste nici de la a combate ceva ce nu-mi place atunci cand e cazul. Doamne, Doamne e acolo si vede si judeca el tot, si mai ales...pe TOTI!

Ce am vrut azi, aici a fost sa subliniez aceasta legatura fina care exista intre nivelul de cultura al unei persoane si gradul sau de scolarizare si credinta religioasa. Din timpuri stravechi dogma scolastica "crede si nu cerceta" a avut un scop precis si anume acela de a opri accesul omului la cunoastere. Stiinta vremurilor a fost canalizata in carti bine inchise in bibliotecile manastirilor, carti la care aveau acces doar cei care stiau sa citeasca, adica calugarii. Omul de rand nu stia sa citeasca, el trebuia sa munceasca si sa lupte dupa cum ii cantau seniorii. De ce sa tii oamenii inculti?? Pentru ca prostu e usor de condus? Pentru ca prostu stiind putin, se multumeste cu putin? Pentru ca prostul nu stie ce inseamna altceva decat munca si facut de copii? Pentru ca prostu e usor de cumparat cu cate un fleac?
Un om cu cat e mai cult, cu atat isi pune mai multe intrebari asupra existentei, asupra sa si asupra oricaror ordine care vin de sus. Un om educat este constient de valoarea sa si a celor din jurul sau, emite opinii si pretentii, judeca ceea ce se intampla in jurul sau. El nu va crede pentru ca i se spune sa creada, el va crede pentru ca a cercetat si vrea sa creada!

Stau si ma intreb...oare de ce in atatia ani de dupa revolutie s-a insitat constant pe distrugerea educatiei si sanatatii? Oare de ce se inchid scoli, spitale, teatre, muzee? Oare de ce suntem bombardati in media cu stiri de scandal, horoscoape, jurnale de stiri pline de crime si circ? Oare de ce peste tot cand deshizi TV-ul vezi doar telenovele si show-uri de prost gust care promoveaza nonvalori? Oare, nu se doreste premeditat scaderea nivelului de cultura? Oare nu se doreste intentionat sa ne intoarcem la vremurile de demult cand eram multi si prosti, condusi de o mana de asa zise elite? Oare de ce nu aud biserica sa ia atitudine impotriva dezmatului media? Impotriva filmelor proaste, a show-urilor pacatoase si a fufelor dezmatate? Oare de ce biserica noastra seculara nu s-a pus niciodata contra puterii? De frica? Sa-i fie frica bisericii de stat? As vrea sa-l vad pe glumetul care afirma asta...

Dar destul cu erezia mea de luni dimineata. In rest, noi continuam sa traim bine. Economia duduie, copii nostri sclipesc de inteligenta, noi mancam aripioare, labe si gaturi de pui si credem ca Soarele se invarte in jurul Pamantului.

Vorba vine bai desteptilor, nu v-ati prins inca? Soarele se invarte de fapt in jurul Romaniei!!! Acu, ca nu avem ce face, si Romania e inca pe Pamant, asta e... Dar lasa, ca ne cocotam noi cu ea in copac ca neanderthalienii, si de acolo nici draq nu ne mai da jos! In copac...acolo suntem...ca maimutele!