vineri, 13 august 2010

Flegma

Potrivit DEX, flegma reprezinta o mucozitate vascoasa, purulenta, provenind din diferite parti ale aparatului respirator si eliminata prin tuse sau voma; expectoratie.

Sau, mai nou, potrivit mie, si am convingerea ca si alte persoane vor fi de acord, flegma reprezinta orice iesire publica a d-lui presedinte Basescu. Orice declaratie pe care o face domnia sa mai nou la adresa profesorilor este mai degraba o flegma pe obrazul acestora.

Deci, acum cateva zile, afirma ca romania nu are bani ca sa plateasca cadrele didactice si ca acestea nu au decat sa plece din tara. Frumos exemplu de patriotism d-le presedinte al tuturor romanilor, sa plece afara toti cei care ar putea sa mai reduca cretinismul din tara asta. Va tot plangeti ca sistemul din invatamant e corupt, si slab pregatit, dar in loc sa aduceti sange proaspat, ii incurajati sa plece si pastrati in functii pe aceeasi corupti si decadenti. Unde o fi logica in flegma asta, doar Dumnezeu si matale stiti, ca eu is prost si nu ma prind!

Iar ieri, alta flegma pe obrazul profesorilor. De fapt, ei nu-si dau seama dar is platiti mai bine decat domnia voastra. Ce se compara cei peste 6500 de RON pe care ii incasezi matale cu cei 700 cati ii ia un tanar debutant in invatamant? Doar matale muncesti 16 ore pe zi, esti super-base, pe cand el are in medie 4 ore pe zi iar in rest freaca menta si se da aiurea pe net dupa fufe. El poate sa-si mai ia si un servici, ca doara e tanar si in putere. Iar aia batranii, ca sa-mi amintesc de alta flegma a lui Vladescu parca, pot sa aiba grija de nepoti, ca sa fie ajutati la randul lor de copii. Habar nu am de unde aveti atatea rezerve de flegma d-le presedinte al tuturor romanilor, ca bine si din belsug le mai aruncati. Se vede treaba ca sistemul dumneavoastra de valori si al muncii este complet diferit de al nostru, din moment ce aia mica si frumoasa si desteapta foc a lui tata e la Bruxelles unde se bucura din plin de succesuri, iar altii care se rup pe bancile scolilor din Romania se taraie in mocirla din tara. Ea munceste de rupe mititica pentru un fleac de 7000 de euro impozitabili/luna pe cand trantorii de la noi stau si cartesc la adresa preamaritului conducator de RomanoTitanic. Se si vede pe ea saraca, cat de uzata e de atata munca! Se vede si pe Boc saracu cat de mult munceste, ca s-a oprit si din crestere de la cate griji isi face pentru noi trantorii. Si se vede si pe dumneavoastra d-le presedinte, ca nu mai aveti timp de bai de multime si de suste pe la Golden Blitz. Sunteti foarte, foarte ocupati toti pe acolo sa dati cu flegma in ea tara si in el popor.

De fapt, asta ma duce cu gandul la flegma lui Videanu, cel care a muncit pentru averea lui ca un rob zi si noapte, in timp ce noi toti trantorii stam si ne vaietam pe forumuri, in gari, in statii de autobuz, prin parcuri, la cozi la medicamente sau la tacamuri de pui, in pauza de masa.

Si totusi, tot nu inteleg ceva din nou. Daca lucrati asa de mult pe rupte zi si noapte, cand mama draq mai aveti timp sa furati sefu? Pentru ca e clar ca se fura, la ce viteza ametitoare avem in jos. Cand aveti timp sa semnati contracte dubioase pe bani publici de sute de mii de euro? Dar, in fine, asa is eu mai prost si nu stiu nimica, noroc ca va avem pe domnia voastra sa ne conduceti din flegme.

Toti suntem niste trantori prosti, doar voi cei "alesi" sunteti harnici si munciti pe rupte. De aia se vede si rezultatul unde am ajuns si traim bine, pentru ca ne lucrati voi!

Semnat: un flegmatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu