miercuri, 18 august 2010

Dragostea de tara si partidul mult iubit

Revin din nou la celebra propozitie "Frumoasa tara, pacat ca e locuita".

Nu trece zi lasata de la Dumnezeu sa nu primesc noi confirmari ale acestei sintagme. Posibil ca si daca as fi trait in alta tara sa fi afirmat acelasi lucru, pentru ca nu am dubii, si in alte parti se fac destule si oamenii sunt nemultumiti. Dar, totusi, chiar in fiecare zi sa vezi una/alta si sa ajungi la aceeasi concluzie?

Iar apoi, mai vine si smecherul hatru de la cotroceni si ne declara la Ziua Marinei ca trebuie sa ne iubim tara, si prin iubire ea isi va reveni si noi toti vom traii mai bine. Frateee...parca ai fi unu de la martorii lui Iehova(sa nu se supere nimeni, nu am absolut nimic cu membrii cultului) sau mai rau, un discipol de a lui guru Bivolaru(nici cu astia nu am nimica), numa aia propovaduiesc iubirea cu atata patima. Sentiment nobil si frumos de altfel, pe care politicienii romani il terfelesc fara pic de mila. Iubiti, prin iubire veti fi mantuiti!

Iubeste-ti aproapele! Iubeste-ti patria muma! Iubeste-ti mama si tatal, familia! Iubeste-ti conducatorii! Iubeste-ti meseria! Fi plin de iubire, si vei fi rasplatit.

Mda, frumoase cuvinte, si frumos mesaj. Intr-un alt context, as fi fost emotionat. Ce pacat insa ca cel care propovaduieste cu atat patos iubirea, este fals si nu o traieste el insusi. Pe cine mai iubeste oare presedintele in tara asta? Pai sa vedem...

  • Medicii care pleaca doi cate 3-4 in fiecare zi in locuri mai bune?
  • Profesorii care muncesc prea putin si castiga mai mult decat insusi presedintele tarii?
  • Actorii si artistii care sunt dati afara sau profeseaza in conditii mizere?
  • Ziaristii gaozari si imputiti, adevarate tonomate manevrate de catre mogulii de presa?
  • Intelectualii care sunt poftiti sa plece din tara in alte locuri unde sunt platiti echitabil daca nu sunt multumiti aici?
  • Pensionarii care sunt prea multi, prea bolnavi, prea mofturosi, prea frigurosi, ...?
  • Taranii care si-au construit case in zone inundabile si care sunt prea saraci si inapoiati ca sa aiba asigurari?
  • Clasa politica prea corupta si imbuibata?

Da, mai e oare cineva care sa fie demn de a fi iubit de catre presedintele tuturor romanilor? Oare pe cine iubeste el de fapt? Poate ca iubeste partidul si pe cei care sunt cuminti si au culoarea portocalie pana si pe lenjeria intima?

Posibil, la cum merg lucrurile. Adica, ia sa fiu eu carcotas de dimineata, ca tot e ora de difuzare a cronicii pe Kiss FM, si chiar daca baietii sunt in vacanta, spiritul e prezent.

  • Eu zic ca Berceanu e un ins de iubit. Baiat serios si uns cu toate alifiile ce s-a gandit saracu, ia sa ma duc eu cu masina personala pe Transfagarasan, ca tot omu din popor. Declaratia de presa dupa o aasa aventura: "D-le noroc ca sunt eu ministrul transporturilor, ca de era altu il injuram de la inceput pana la sfarsit!". Ehei, d-le ministru, acu stii si matale cam ce avem noi in gand cand suntem la volan. Ma rog, ca intr-o tara normala cu un ministru normal asta s-ar fi lasat cu capete taiate, si poate chiar cu o demisie a ministrului. Intr-o tara normala, la noi e normal altceva, sa ne rupem masinile si sa repetam in gand toti sfintii din calendar, ca oricum face bine la memorie.
  • Apoi, mai e un iubit...ministrul sanatatii. Adica taman cel care a declarat cu nonsalanta la conferinta de presa de dupa incendiul de la maternitatea din Giulesti ca ia cautati voi pe Google si vedeti cate incendii la alte maternitati in Europa gasiti! Pai bine mai vita incaltata, in timp ce parintii aia isi frang sufletele de durere, in timp ce vezi imagini cu pompieri in lacrimi care declara ca in viata lor nu au vazut asa ceva si nu vor sa mai treaca prin asa ceva, tu asta declari? Mare trebuie sa fie iubirea lui Basescu pentru tine, si mare trebuie sa fie si iubirea ta pentru functia ce o ai, daca ai ramas ministru! Intr-o tara normala...
  • Daca ma gandesc mai bine, si pe Funebriu aista ce mi sef drag, il iubeste. La cat e de constiincios in a da afara primul din angajati, la cat de linistit realoca din fondurile proprii bani pentru alte "prioritati" nationale, musai ca e iubit mult de tot la Cotroceni.
  • Videanu, Blaga, Seitan, Vladescu si toata ceata lui Boc in frunte cu prim-piticul tarii sunt toti iubitii presedintelui. Doara nu ei sunt marionetele preferate? Cu ce jucarii sa se mai joace el, daca nu cu ei? Cat timp ar trebuii sa treaca ca sa invete alte jucarii sa se comporte cum canta el?
  • Am uitat pe cineva? Ei as...mai e o iubire mare...faptura gingasa si delicata ;) Frunzulita lui verde, talismanul lui norocos, Lenuta Cosanzeana. Ea e iubita insa de o tara intreaga, de la copii care au primit ciucalata pana la babele cu pantofi cu to. Ce mai tura vura, tot ce misca'n tara asta, raul ramul o iubeste de cade'n limba dupa ea. In frunte cu il capo di tuti capi!

In rest, ca sa termin cu toata sarada asta care pune in lumina nefavorabila un sentiment atat de nobil precum iubirea, o sa inchei cu o alta propozitie care mi-a marcat copilaria "Iubiti si cainii vagabonzi, sunt mai cinstiti si uneori mai lorzi!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu