luni, 5 iulie 2010

Sfarsitul idilei

S-a cam terminat cu dragostea anormala dintre presedinte si popor. S-a cam terminat cu baile calde de multime, cu stransul de maini intinse, cu horele si parangheliile in sanul poporului.

Basescu nu mai este adulat de catre popor. Nu mai este privit ca ingerul salvator. A pierdut imaginea de tatucul natiunii, capitanul poporului in lupta impotriva coruptiei, incompetentei si trandaviei.

Insa, asa cum era normal sa fie la niste romani care se respecta, trecerea de la dragoste la ura s-a facut brusc, fara o stare intermediara de indiferenta. Romanul e omul extremelor, al lucrurilor facute brusc si fara preaviz, este omul schimbarilor dramatice. Transformare alimentata tot de Basescu, in opinia mea. Pus in dificultate de atitudinea agresiva a oamenilor, presedintele a dat cu bata in balta urat de tot. A inceput sa se rasteasca la oamenii care se vaietau in fata sa, a inceput sa ii dojeneasca si sa se arate insensibil la suferinta lor.

Sa te apuci sa afirmi ca oamenii trebuie sa se mobilizeze si sa inceteze cu cersitul de ajutor este in opinia mea o greseala. E normal ca acei oameni sa ceara ajutorul statului, de la cine altcineva sa ceara? E normal sa si cerseasca, doara asa au fost invatati. Oare cine i-a obisnuit cu pomeni electorale si i-a amagit cu promisiuni electorale?

Sa te apuci insa sa raspunzi la cerinte cu "Tara asta se imprumuta cu noua miliarde de euro… Cereti pensii mari, salarii mari... Cand se intampla inundatii, va plangeti ca nu va facem digul. Cu ce?" mi se pare insa o dovada de cinism fara margini. Adica oamenii ar trebuii sa nu mai ceara salarii si pensii decente d-le presedinte? Ar trebuii sa taca si sa inghita toate minciunile si promisiunile desarte pe care le-ati facut dumneavoastra si toata clasa politica de 20 de ani incoace? Cu ce bani? Dar unde sunt toti banii ce s-au primit de la uniunea europeana? Ce s-a facut in cei 20 de ani scursi de la revolutie? Unde sunt autostrazile promise? Unde sunt traiul bun, serviciile medicale profesioniste, invatamantul decent? Ce mai merge bine in tara asta d-le presedinte? Cu ce bani v-ati facut voi puturosii umflati din parlament toata "averea" pe care o ascundeti cu atata truda de ochii opiniei publice?

Cu ce bani sa faceti digul? Cu aia ce i-ati furat voi toti politicienii care ne-ati condus de la revolutie incoace. Aia cu care v-ati ingrasat voi burtile, cu care v-ati umflat conturile, cu care v-ati construit vile si v-ati cumparat masini de lux, cu care va tineti copii la scoli in strainatate si cu care mergeti sa va tratati tot afara cand mai da boala in voi!

Pacat ca acei oameni nu v-au stiut raspunde asa d-le presedinte, mare pacat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu