luni, 31 mai 2010

Tupeu sau prostie?

Premierul Emil Boc a lansat, duminică, un apel către profesori să nu declanşeze o grevă care să-i împiedice pe elevi şi studenţi să îşi finalizeze studiile, adăugând că "nu e momentul" ca situaţia financiară a cadrelor didactice să fie agravată în condiţiile în care zilele de grevă nu sunt plătite.

El a afirmat că respectă dreptul la grevă, dar a cerut cadrelor didactice să dovedească "lucididate şi raţiune" şi să nu compromită prin această acţiuni posibilitatea elevilor şi studenţilor de a-şi finaliza studiile şi de a închide anul şcolar.

"Ştiu că şi viaţa cadrelor didactice este grea, dar este important să nu fie compromisă şansa tinerilor de a finaliza studiile", a spus Boc.

El a amintit în acelaşi timp că zilele de grevă nu sunt plătite şi a apreciat că "nu este momentul" ca situaţia financiară a profesorilor să fie astfel agravată.


Cred totusi ca e tupeu. Altfel, nu pricep cum poate sa vina si sa ceara "luciditate" de la o categorie sociala de care si-au batut joc constant de la recolutie incoace toate guvernarile, nu doar cea portocalie.

Am si afirmat de multe ori, ca profesorii sunt probabil cei care au cea mai mica sansa sa obtina ceva prin greve. Pur si simplu pentru ca tot timpul o sa fie santajati/amenintati prin inermediul elevilor lor. Intotdeauna cand vor dori sa zbiere, se va apela la moralitatea lor, si li se va cere sa se gandeasca la binele copiilor pe care trebuie sa-i scoleasca. Chiar daca ar muri de foame si nu ar avea ce imbraca, elevii si ascotiatiile de parinti ii vor "obliga" sa renunte la proteste. Iar acum, cand trebuie sa inceapa bacalaureatul sau sesiunea, cu atat mai mult aceasta greva nu are sanse de reusita.

Asa ca, apelul la "luciditate" e normal. Nu e normal insa de unde vine el! Si nu pot sa nu remarc de asemenea si amenintarea voalata din textul de mai sus: "daca mergeti la greva, nu sunteti platiti si nu e momentul ca situatia voastra financiara precara sa se agraveze". D-l prim ministru este constient de situatia "grava" a cadrelor didactice, doar din randurile lor se trage. Este constient, dar nu face nimic! Din contra, taie 25% din leafa lor.

"Vai, ce rau imi pare pentru voi,stiu cat va e de greu si va inteleg. Dar va rog sa fiti lucizi si sa inghititi in sec facandu-va datoria, altfel va ia mama draq!!!"

2 comentarii:

  1. http://www.trilulilu.ro/Cabernet/7704915e3fe7d1

    ATAT!

    RăspundețiȘtergere
  2. io cred ca e si tupeu, si prostie, si ticalosie, si multe alte chestiuni de 2 lei la un loc
    cum pula tot din astia ajung la carma?
    ideea e ca daca corabia se scufunda astia or sa fuga ca sobolanii, ca au si cum, au si cu ce...

    RăspundețiȘtergere