vineri, 7 mai 2010

Omul gras si omul slab

Buna dimineata!
Ce frumoasa este viata!
E o zi minunata!

Ah, si sa nu uit...sa traiti bine mai amarastenilor! Pana mai aveti cu ce!

Deci, 1 iunie vine cu strangerea latului, adica -15% la pensii, -25% la salariile bugetarilor, reducerea subventiilor si ajutoarelor sociale. Alternativa ar fi fost majorarea cotei unice de impozitare si majorarea TVA. Cu alte cuvinte, a fost de ales intre a da in cap celor amarati, si a da in cap la toata lumea si mai ales firmelor si celor cu venituri in general mai mari. Optiunea...evidenta.

Economic, decizia a fost corecta. Pentru ca sectorul bugetar papa prea mult. La fel si toate aceste subventii si ajutoare sociale, precum si numarul imens de pensionari. Repet...economic.

Insa din punct de vedere uman, e o mare porcarie. Guvernul Basescu-Boc da dovada de o culme a nesimtirii pe care nu imi imaginam ca o pot atinge.

Adica, vin eu asa si ma intreb: Cum mama draq poti sa te legi de pensia atator si atator amarati din romania care au muncit o viata intreaga pentru o pensie de 700-800 de ron. Faceti un calcul cat o sa piarda o familie formata din doi pensionari care acum iau impreuna un 1500 de ron. 225 de ron...o bagatela...nu?

Sau alt scenariu...care ma priveste direct. Un amarat de cadru didactic sau un fraier de medic care lua cam 1200 ron pierde 300 de ron. 300 ron...pff...ce e aia???

Un profesor universitar cu 4000 de ron(pentru care a invatat si si-a mancat nervii) pierde 1000 de ron!

Stau si ma gandesc asa, ca boul care se uita la oglinda si nu se recunoaste. Pai ce o sa faca toti oamenii astia, care toti se chinuiau si asa sa plateasca rate pe la banci? Si nu glumesc deloc! Cand ai doi tineri la vreo 25-30 de ani care lucreaza la stat si fac impreuna vreo 2500 de ron si le tai 25%, raman cu 1850 de ron. Si cum evident, nenorocitii au visat sa-si ia vre-un apartament construit in graba de ceva rechini imobiliari si platesc un 200 de euro rata lunara, raman cu 1000 de ron. Din ala mai taie cheltuieli de intretinere, iar daca nebunii au mai indraznit si sa faca friky-friky si au un si un bebe pe cap, concluzia e una singura...au pus-o! Evident insa, ca multe cupluri de bugetari nici nu viseaza la 2500 de ron venit, asa ca situatia e si mai "roza".

Deci, scumpa mea sotie, in concluzie, mai stam in camin mama draga. Si ne rugam la doamne doamne, poate ne face imuni la frig si foame. Ca vine bebe...si ala sigur nu stie de foame, basescu, boc, criza economica s.a.m.d! In rest...sa traim bine...

Ps. Urasc sa vad ca previziunile mele de la sfarsitul anului trecut sunt tot mai aproape de implinire. Puteam si eu sa ma insel...ce naiba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu