Pe durata acestor doua saptamani, nu am dat bir cu fugitii, nici nu am disparut sau m-am lenevit, ci pur si simplu am facut o pauza de la utilizarea calculatorului. Pauza care s-a rezumat la 5 minute dimineata si 5 minute seara pe internet pentru o scurta revista a presei. In rest, plimbari, somn, relaxare si mult, mult praf depus pe sarmanul meu laptop credincios.
Datorita si unor prieteni binevoitori, am avut in sfarsit ocazia sa ne bucuram eu si sotia mea de o excursie la mare, o asa-zisa "luna de miere" redusa la aproape doua saptamani si intarziata la aproape 3 ani de la casatorie. Asa ca, ne-am luat noi doi, impreuna cu "regele" si "viitoarea consoarta regala" si plini de curaj ne-am urcat in Solenza proprietate personala si valea spre mare plecand la ora 12 noaptea din Cluj. Dupa un drum sanatos de 13 ore si mai multe opriri pentru realimentare si relaxare la "privata" pe traseul Cluj - Turda - Targu Mures - Sighisoara - Brasov - Intorsura Buzaului - Buzau - Braila - Tulcea, ne-am vazut ajunsi la destinatie. Muntii i-am trecut prin Nehoiu, pe un drum ce ocoleste lacul de acumulare de la Siriu si este presarat cu viaducte iar peisajele ne-au lasat cu rasuflarea taiata si am inteles pentru prima data ce a vrut sa spuna Vlahuta in Romania Pitoreasca "aici vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici îşi învaţă puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufaşii regi ai înălţimilor."
Sleiti de puteri, ne-am tarat pe ultimii kilometrii pana la Tulcea, unde am poposit pentru 3 zile. Adica, ne-am condimentat timpul cu plimbari pe faleza Dunarii,
Si pe masura ce vedeam, voiam mai mult, si mai mult. Asa ca ne-am urcat la bordul calutului naravas si am plecat inapoi spre Tulcea iar de acolo spre Sulina. Mersul cu nava rapida (racheta) prin delta a fost o noua experienta, iar Sulina cu ale sale 6 strazi, faleza Dunarii cu terasele imbietoare si plaja salbatica la Marea Neagra a reprezentat un soc. Am fost in taramul cel mai estic al tarii, am intalnit oamenii apelor, am vazut locul in care o parte din Dunare se varsa in mare, am vazut rasaritul soarelui din apa, am papat bors de peste, am luptat din greu cu tantarii. Ne-am trezit pe muzica cocosului din ograda casei unde eram gazduiti(cu urari "de bine" la adresa pintenatului si perspectiva imbietoare a unui papricas de pasare), ne-am culcat pe ragetele unui magar de la o gospodarie invecinata(cu aceleasi urari "de bine" la adresa urecheatului si gandul spre anumiti politicieni romani), am vazut omeni plini de credinta in Dumnezeu si respect la adresa Dunarii, motivul vietii lor pe acele meleaguri. Dunarea le da mancare, Dunarea le este drumul care ii leaga cu restul tarii, Dunarea le creste pamanturile si le hraneste animalele, ea le aduce turisti si profit, sunt permantent la mila ei.
Cum insa tot ce e frumos trebuie sa se si termine, am luat-o catinel spre casa. Adica alte multe ore de nesomn si condus pana in Cluj, pe cam aceeasi ruta. Diferenta a fost ca de aceasa data am trecut Dunarea cu bacul pe la Galati, sa mancam o pitza buna, buna ;) Si a mai fost o diferenta, am condus toata noaptea ca un besmetic prin creierii muntilor si serpentine, in timp ce ceilalti ocupanti ai masinii imi spuneau ca li s-a facut parul maciuca si s-au saturat de hauri negre in fata ochilor si umbre de uriasi amenintatori printre care sa ne strecuram noi 4 inghesuiti intr-o Solenta alba si mica, mica care gonea singurica prin noapte, prapastii, munti si curbe ametitoare.
Dar a meritat! Sotia mea draga a vazut marea si Dunarea, s-a bucurat de plimbatul in picioarele goale pe plaja prin valuri, a vazut delta, s-a cuibarit in bratele mele admirand marea si Soarele care rasarea din ea si a vazut ca avem o tara frumoasa, plina de posibilitati, de oameni calzi si primitori dar si de politicieni prosti care in loc sa o valorifice o distrug! Romania este intr-adevar pitoreasca, doar ca noi nu prea o meritam :(