miercuri, 26 mai 2010

pierderea simtului realitatii

Aseara, tarziu in noapte l-am auzit pe d-l Basescu rostind niste cuvinte care am crezut ca nu le-am auzit bine, pana ce azi am revazut in presa scrisa acele cuvinte reproduse clar si lizibil "Eu nu am ce pierde".

Repet, am crezut ca mi s-a parut si nu am auzit bine, asa ca nu am dat importante acelor cuvinte. Dar acum, revazandu-le, simt ca ma strabate un fior rece pe sira spinarii. Cum adica d-le presedinte...nu aveti ce pierde?

Privind la rece, ca un matematician care analizeaza totul prin prisma logicii...as inclina sa va dau dreptate. Adica, sunteti la ultimul mandat, instalat bine merci in fotoliul presidential pana in 2014 parca, iar la alt mandat nu va puneti gandul pentru ca nu e legal(cel putin dupa constitutia actuala, cine stie ce nazbatie nu mai inventati si asemeni lui Marga la UBB Cluj ajungeti conducator pe viata). Apoi, odrasla cea mica si ciufuta o duce bine merci in orasul ala cu nume greu de pronuntat pentru ea - Bruxelles - si evident ca nu o sa piarda 25% din salariul ei cum o sa patim noi nenorocitii. Iar aia mare, e rezolvata si ea, din combinatii anterioare. Mda, si aici se termina gandirea mea logica, ... nu ai ce pierde...grijania ta de marinar!!!

Simtul realitatii ti l-ai pierdut oricum de ceva vreme, ce sa mai vorbim de verticalitate si de constienta ca nu ti-ai indeplinit nimic din ceea ce ai promis. Nici pe cei multi care te-au votat nu i-ai pierdut, de fapt ei nu au fost niciodata ai tai, ci doar o masa de manevra care a pus botul la niscaiva pomeni electorale si la promisiuni desarte pe care niciodata nu o sa le indeplinesti. Nici macar rasul hatru si privirea ciocusa nu mai le poti pierde, pentru ca in oricat de mare rahat o sa te afli ele o sa-ti fie singura ta arma. Alea...si bautura...pentru ca "erai beat cand ai promis una/alta" nu d-le presedinte?!?

Tu nu mai ai ce sa pierzi. Si prin asta, eu inteleg ca ti se cam rupe de fapt de noi restul, cei care avem de pierdut. Tu deja te-ai realizat...

Un comentariu:

  1. eh, io cred ca era beat cand a afirmat ca nu are nimic de pierdut

    pai hai sa ne gandim, dupa logica vacii :P
    - poate sa isi piarda sanatatea, si asta nu mai tine de el
    - poate sa isi piarda si fotoliul, si tot ce a "agonisit" pana acum la o adica (o revolutie, o lege, o ancheta) - si el si acolitii, si odraslele
    - poate sa isi piarda chiar si viata, daca apare vreun batman printre noi ;)
    - de imagine nu mai vorbesc, e totul deja pierdut acolo :P

    deci are totul de pierdut la o adica
    si partea frumoasa e ca tot gol pusca pleaca de pe luma asta, ca nu poate lua nimic cu el

    insa urmasii lui la o adica, vor avea multe de platit pe urma lui, fie doar ca si imagine daca e vorba ;)

    numai ca saracu nu gandeste, ce sa-i faci
    ideea e ca nu e singurul, ar trebui pusi la zid toti aceia care vreme de 20 de ani nu au avut nimic de pierdut

    RăspundețiȘtergere