luni, 27 iunie 2011

Trei culori

Trei culori cunosc pe lume, amintind de-un brav popor, ce-i viteaz, cu vechi renume, in lupta triumfator

Ptiu drace, ca am ajuns sa citez versuri din vechiul imn! Chiar ca se duce la naiba toata lumea asta. Insa asta e adevarul si nu mi rusine sa recunosc, mai mult imi place imnul vechi (pana la partea cand o luam pe aratura cu partidul mult iubit, ca ma si ia instant cu tremurici portocalii, rosii si galbeni, cu putina nuanta de verde minoritar cand aud de cuvantul "partid") decat imnul "desteptator" din prezent. Am mai scris candva, imnul actual suna pentru mine ca o marturisire ca suntem niste adormiti, care trebuie sa ne trezim. Inclusiv ritmul imnului e lent, indeamna la amorteala, pe cand cel vechi era mult mai ritmat. Ia dati pe goagle si vedeti diferenta ;)

Dar deh, daca tot vorbeam ieri de ipocrizie, musai sa continui si azi, ca nu ma rabd la ce am vazut prin presa azi, dimineata (pe racoare ;)).
Cica, de ziua drapelului s-a trezit unu, nu dau nume, persoana importanta mon cher, sa afirme ca in ziua de azi romanii au uitat sa-si respecte valorile, si trec pe langa drapel ca pe langa un stalp de iluminat. Citez:
Adesea daca priviti pe strada vezi oameni care trec pe langa tricolor ca pe langa un stalp de iluminat, este proba faptului ca am uitat sa avem in viata de zi cu zi ca referinta valorile noastre.

Pai cum doamne pusca-i pe toti, sa mai ai incredere in cineva in tara asta? Cum sa respecti ceva in tara asta, cand chiar ei, cei care ne conduc de la revolutie incoace au dat dovada de lipsa totala de respect la adresa valorilor nationale? Pentru ce sa fii patriot cand ei nu sunt? Pentru ce sa dai dovada de respect, cand ei nu o fac? Pentru ce sa te inchini la drapel cand ei il calca in picioare? Cand peste tot in jurul tau ii vezi pe ei sau pe odraslele si prietenii lor cum isi bat joc constant de principii morale, oameni si valori?

Macar noi trecem pe langa drapel ca pe langa stalpul de iluminat ca niste oameni indiferenti, pe cand ei, cei sus pusi trec pe langa el ca niste caini pe langa un stalp, si stim noi toti ce fac cainii pe stalpi....nu?
Trist dar adevarat, acesta este sentimentul care ma incearca cand ma uit la tembelizor sau in presa si vad un articol legat de politicienii romani. Tot timpul am senzatia ca, vorba celor din reclama aia tampita la furalizadon (antidiareic respectabil de felul lui), au facut cam tot ce puteau face pe drapelul national si pe poporul asta amarat si adormit.


Ipocrizia poate imbraca multe forme, insa asta deja depaseste limitele absurdului. Nici macar nu are rost sa ma enervez de pomana pentru ei, pentru ca oricum nu se rezolva nimic. Oricum ei vor continua sa fure, sa minta, sa insele si sa faca promisiuni false, sa se apere unii pe altii calcand in picioare in orice mod posibil drapelul national, valorile nationale, justitia si poporul pe care "il reprezinta".

Probabil ca drapelul ala cu cap de lup de pe vremea dacilor ar fi mai potrivit, ca parca ni se potriveste mai mult, suntem condusi de lupi, si ne transformam incet dar sigur in lupi sau in oi cu totii.
Sau daca nu se poate, si ramane drapelul actual, m-as inspira de la vecinii nostri si frati de sange, moldovenii, care au pe steag un cap de bour. Ce frumos ar fi sa avem si noi pe steag capul unui politician, care vreti voi? S-ar potrivii, ei cu bourul lor, noi cu boul nostru :))


Mai bine v-as vedea cu drapelul ala pe piept pe toti politicienii! Desii, l-ati spurca si acolo :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu