miercuri, 23 decembrie 2009

Vitezomanul Gica

Ieri am fost cu masina la service. Ajunsesem la 60 de mii de kilometrii si conform sugestiilor primite la cumpararea ei, m-am dus sa schimb cureaua de distributie.

Recunosc, sunt complet pe dinafara cand vine vorba de mecanica masinii, si nu mi rusine sa o spun. Exact cum eu am o slujba din care-mi castig painea, tot asa au si altii cum ar fi mecanicii. Si exact cum eu nu accept sa-si bage altcineva nasul in meseria mea, sau sa-mi faca mie treaba si sa raman fara paine, tot asa ma gandesc ca o fi si mecanicul ala necajit, care e uns din cap pana'n picioare cu vaselina si ulei si sta prin frig mesterind pe la masina "domnilor". Dar sa revin, sunt afon in ale mecanicii si nu insist pe aspectul asta mai mult de atat ;)

Am stat vreo 2 ore prin frig pe acolo asteptand sa-mi vina randul sa urc masina pe rampa sa se uite mesterii la ea iar apoi inca 2 ore pana au tot mesterit ei pe acolo cu curelele alea sucite. Timp in care s-a intamplat doua lucruri esentiale.
- unu, ca mi-am dat eu seama ca am ajuns la un mester bun. Ca m-a luat omul de manuta si mi-a explicat cu rabdare ce si cum, ca mi-a aratat ce e pe acolo, cum se desface motorul, cum se pun curelele...etc. Ca el ma sfatuieste sa fac asa...dar ca e alegerea mea. Ca am putut discuta cu el cald si deschis, si m-am simtit chiar bine acolo cu el. Si ca e ceva domnule sa stii fiecare piesa si fiecare chitibusag care e pe acolo. Unde e locul fiecaruia, in ce ordine se desface...etc. Iar pentru asta, omul ala chiar mi-a starnit admiratia. Am spus-o de mai multe ori, e lucru mare ca un om sa stie ceva bine. Normal asa ar fi sa fim toti, fiecare sa aiba un domeniu unde e specialist. Din pacate insa, de multe ori nu e asa :(
- doi, ca "domnii" clienti pot fi nesimititi si cretini. Mari cretini, dar si mai mari nesimtiti! In timp ce stateam langa masina urcata pe rampa, apare un "tinerel" la vreo 20-21 de ani(judecand dupa modul in care ii mijea mustata, vorbea si era "echipat") insotit de un domn in varsta, la vreo 45 de anisori, "rotofei" si cu clop de cowboy. Si mi se ia de saracii mecanici ca i-au dezechilibrat junelui masinuta(un BMW mai amarat, nu am retinut alte detalii) si ii trage roata de pe stanga fata intr-o parte si are bataie. Se pare ca domnisoru fusese cu doua zile in urma sa-i schimbe pistoanele pe fata la masina. Si mecanicii da-i inainte ca ei nu au stricat nimic, iar tatal baiatului da-i inainte ca i-au stricat...si tot asa vreo 3-5 minute pana la un moment dat cand ii scapa lui Gica porumbelu din gura si aflam ca a intrat cu masina in sant ieri :)) La care tac-su il ia de urechi si asta incepe sa spuna tot mai ceva ca la spovedanie...a luat-o pe una Alina la plimbare cu masina, si a urcat pana intr-a cincea cand intr-o curba a prins ceva gheata sub roata si s-a duuuuuussss... Si tac'su jap una peste cap, motiv ca eu si mecanicii sa ne prapadim de ras, si tac'su incepe sa zbiere la bou ca nu mai capata bani de revelion sa mearga la dracu si la lacu, ca tre sa-i repare masina iara, si ca iara tre sa bage o gramada de bani in ea...si stimabilul "bou" incepe sa se smiorcaie...si noi mai radem o tura ca oamenii milosi ce suntem, dupa care unul dintre mecanici ii lamureste ca poate "boul" e norocos si doar i-a intrat zapada in cauciucuri si de aia ii bate roata, daca altceva nu se vede la masina sa fie indoit/rupt.

Trecand peste absurditatea situatiei, stau si ma gandesc...oare cati smecherasi din astia "navigheaza" pe drumurile patriei punand in pericol siguranta pomilor, stalpilor si santurilor de pe marginea drumurilor? :))

Inchei cu o mica piesa..in tema acestui articol... :D

Un comentariu:

  1. Comica faza :P Si vesnicul copil rasfatat pentru care tata face orice.

    Mai ingrijorator e cati smecherasi deastia pun in pericol siguranta pietonilor ori a soferilor care conduc constiinciosi si corect.

    RăspundețiȘtergere