marți, 29 decembrie 2009

Rapsodia Romana

Azi ma simt mai poetic. Dupa durerile de cap de ieri, simt nevoia sa ma destind. Asa ca am decis sa-mi incep ziua cu o melodie care intotdeauna mi-a provocat "tremurici"...

Dupa, totul e mai bine. Nu s-a trezit patriotul din mine, stati calmi si nu va speriati; el e mort de beat si doarme linistit intr-un colt al sufletului meu. La fel cum e probabil si in cazul majoritatii romanilor care traiesc si muncesc pe teritoriul Romaniei. Mai ales a politicienilor...dar sa-i lasam in pace pe acestia din urma, oricum lor nu le pasa. Sa revin la "dupa, totul e bine".

Cand aud piesa asta, nu stiu de ce, dar ma simt incarcat de energie si optimism. Pur si simplu muzica asta de ridica, sunetele orchestrei iti dau aripi si treptat, odata cu ridicarea ritmului, prinzi viteza si decolezi. Iar imaginile alese, iti intaresc sentimentul de planare deasupra peisajelor magnifice pe care le avem, deasupra oraselor si satelor in care oamenii isi traiesc viata cum pot mai bine.

Sa uitam pentru moment de viata, probleme, dusmanii si ambitii, si sa ne lasam purtati pe aripile muzicii geniale a lui George Enescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu