vineri, 25 decembrie 2009

A venit Craciunul

25 decembrie...Ziua Craciunului.

Incep sarbatorile de iarna. Mancare din belsug, bautura cat duce trenul si multa durere de cap si stomac in zilele urmatoare. Cam la asta se rezuma Craciunul la romani in ultimii ani. Hai ca pe la sate mai asistam inca la pastrarea semnificatiei crestine a acestei sarbatori, insa la oras acest eveniment isi pierde tot mai mult din valoare.

A venit Craciunul, avem ocazia sa ne indopam cat putem de gras si de mult. Ne mai amintim ca avem si ceva neamuri cu ocazia asta, le mai vizitam sau suntem vizitati, mai mancam si bem una buna si cu ele, si cam atat. Prea putini sunt cei care se gandesc si la valoarea spirituala a acestei sarbatori. Prea putini sunt cei care trecand peste satisfacerea dorintelor lumesti, isi indreapta atentia si spre sine insusi si sufletul lor. Nu voi fi ipocrit sa aduc vorba despre salvarea sufletului sau credinta, departe de mine aceasta intentie. Ma refer pur si simplu la noi insine ca oameni, fiintele egoiste care domina si distrug aceasta planeta in numele satisfactiilor proprii. Ma refer de exemplu la gestul "criminal" prin care milioane de brazi sunt taiati pentru a sta pentru 2 saptamani impodobiti prin casele/apartamentele noastre, pentru ca mai apoi sa fie aruncati.

Ne miram ca natura se razbuna pe noi, clima se incalzeste incontinuu, de la an la an ne confruntam cu dereglari tot mai mari ale anotimpurilor si fenomenelor meteorologice, dar in acelasi timp, in fiecare an in intreaga lume sunt sacrificati milioane de brazi care ar fi putut sa faca ceva, care ar fi putut sa isi aduca contributia la o viata mai buna.

A venit Craciunul, ne bucuram de sarbatoarea nasterii domnului Isus, dar in acelasi timp ne distrugem singuri viitorul nostru si al copiilor nostri. In timp ce noi ne bucuram, intr-un colt al camerei sta impodobit bradul, simbolul mort acestor sarbatori :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu