duminică, 27 decembrie 2009

SMSarbatori Fericite!

Mare lucru si tehnologia asta. Cum vine ea sarmana si ne distruge si ultima farama de originalitate si sinceritate. Locul vocii calde, umane a vreunui prieten care si-a amintit ca existi este preluat incet, incet de catre mesajul rece, impersonal, copiat de pe undeva si trimis printr-o masina.

Pentru ca da, vorbesc despre telefon. Si despre miile de mesaje SMS cu urari de Craciun care au incins releele de telefonie are marilor operatori, ca or fi ei Vodafone, Orange, Cosmote...sau mai stiu eu care. In loc sa aud vocile prietenilor ce-mi ureaza sarbatori fericite, sanatate, etc...am primit mesaje. Zeci de mesaje, o inundatie de insiruiri reci de cuvinte, impersonale, seci, preluate de pe nu stiu ce nenorocit de site si trimise asa, la graba, ca sa scap. Poate ca ma insel, si poate ca acele persoane chiar au pus suflet in acele mesaje. Mai mult ca sigur, ei au fost bine intentionati, nu neg asta. Dar, si aici exista un dar mare, consider ca cel mai important lucru la o urare nu este intentia asa cum se tot vehiculeaza, ci modul in care este ea perceputa. Modul in care este ambalata si livrata destinatarului. Si din punctul acesta de vedere, adica din prisma modului in care eu am receptionat aceste intentii bune, pot sa spun ca respectivele mesaje nu au facut altceva decat sa ma irite si mai mult, sa-mi provoace mai degraba nervi la gandul ca pentru acele persoane eu nu sunt altceva decat un ins ca oricare altul de care s-au hotarat sa scape repede si ieftin cu un mesaj de duzina trimis de pe ceva site de duzina. Si tocmai de aceea am si hotarat sa nu raspund la aceste mesaje in nici o forma. Sau poate, acesta atitudine adoptata e un raspuns, acela al indiferentei. In fine...reactia mea e aceeasi ca la primirea acelor mesaje...whatever!!!

Cam acesta este rezultatul progresului tehnologic. Iar acesta este doar inceputul. In loc sa gandim una, doua, poate chiar trei propozitii(daca nu se ard circuitele) pe care sa le transmitem verbal, intr-o forma umana, celor din jurul nostru, in loc sa ne punem amprenta personala asupra mesajului transmis, noi alegem sa copiem rapid doua, trei propozitii, de multe ori fara nici o noima, si sa le trimitem pe fuga prin SMS.

Si cu asta am scapat, ne-am facut "datoria" fata de ceilalti, si putem sa ne intoarcem la mancarea si bautura noastra!

In incheiere, va doresc SMSarbatori Fericite tuturor celor care o sa vizualizati acest post si multa sanatate si intelepciune in viitor.

Un comentariu:

  1. Eu consider ca un SMS de sarbatori e primit de cei mai multi cu bucurie, indiferent daca e luat de pe ceva site, pentru ca prin asta sti ca persoana respectiva a avut 2-3 min si pentru tine.

    Decat deloc mai bine un SMS (parerea mea).

    RăspundețiȘtergere