joi, 10 decembrie 2009

Minciuna - buna sau rea?

  • "Minciuna in toate imprejurarile il umileste pe om si se poate scuza, dar nu se poate ierta, caci nu se poate sti unde are sa ajunga cel ce ince pe cu ea."(Ioan Slavici)
  • "Minciuna este samburele care da roade in toate pamanturile, de aceea poate se cultiva cu atata placere pretutindeni. Roadele ei insa sunt amare si seci."(Vasile Conta)
  • "Nu te minti singur. Cel care se minte pe sine si-si pleaca urechea la propriile sale minciuni ajunge sa nu mai deosebeasca adevarul nici in el, nici in jurul lui, sa nu mai aiba respect nici pentru sine nici pentru ceilalti."(Anton Pavlovici Cehov)
  • "Niciodata nu se minte atat de mult ca inaintea unor alegeri, in timpul unui razboi sau dupa o vanatoare."(Georges Clemenceau)
  • "In chestiuni de inima nu admit nici o falsitate...Pentru celelalte chestiuni am sa fiu mai putin categoric. Condamn minciuna cand ea dauneaza altuia sau este in folosul celui ce o comite. In schimb, cand ea nu este nici prejudiciabila, nici interesata si mai ales cand e impusa de circumstante, o scuz ba chiar uneori o si folosesc. "(Georges de Porto Riche)


Personal, ultimul citat mi se pare cel mai potrivit pentru mine. Practic, nici nu mai am ce sa zic, autorul a exprimat perfect ceea ce cred si eu despre minciuna.

Voi, ce credeti fiecare?

3 comentarii:

  1. ia sa vedem ce avem noi aici
    dupa cum bine si probabil ai observat, imi fac datoria cu sfintenie, comentez la orice post, chiar daca mi-e greu, is rupt de obosEla (ai auzit de obosEla? :P), etc etc :P

    minciuna nu e buna deloc
    transparent, sincer, cu caldura, cu zambet
    asa as vrea sa fie viata mea

    personal cred ca minciuna s-a nascut din neputinta (si mult mai multe chestiuni decat asta) omului de a reformula o anume chestiune asa cum trebe

    dar, sa revenim la pozitiv
    transparent, sincer, cu caldura, cu zambet
    asa as vrea sa fie viata mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. deci...tu consideri ca nu ai nevoie de minciuna in nici o situatie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic ca o minciuna nevinovata e mai buna decat un adevar dur care nu ajuta pe nimeni. :)
    Dar cu limita, adica fara sa facem din asta ceva normal.

    RăspundețiȘtergere