vineri, 11 decembrie 2009

Atentie la ce mancam!

Azi ma chinuie diavolu sa ii fur lui Ione o parte din paine....asa ca...ia sa vedem ce am gasit eu prin peregrinarile mele pe internet de la ora 6 dimineata...

"Şapte sunt alimentele pe care nu­triţionista Mihaela Bilic, au­toarea cărţii "Trăiesc, deci mă ab­ţin", nu le-ar mânca niciodată:"
  • Zaharul - îmbătrâneşte, duce la creşterea colesterolului din sânge, la apariţia diabetului şi a bolilor cardiovasculare. Ca şi alcoolul, acest aliment dulce are calorii "goale", iar organismul uman poate să funcţioneze perfect fără nici un gram de zahăr.
  • Margarina - poate duce la apariţia bolilor cardiovasculare, şi a bolilor neurodegenerative. Atunci când grăsimile sunt asimilate de către corp, sistemul imunitar devine slab, iar organismul prezintă o sensibilitate mai mare la infecţii, la intoxicaţii şi chiar la apariţia cancerului. În acelaşi timp, acest aliment poate dezvolta rezistenţă la insulină, în cazul persoanelor bolnave de diabet.
  • Produsele de patiserie au un conţinut ridicat de kilocalorii. Aceste alimente conţin margarină şi făină. Pateurile sunt lipsite de orice tip de vitamine. Medicii specialişti spun că principalul risc evidenţiat este creşterea în greutate, într-un timp destul de scurt, lucru ce poate duce, în timp, la obezitate.
  • Brânza topită este de calitate inferioară, iar organismul uman nu beneficiază de aceleaşi calităţi pe care le primeşte de la brânza obişnuită. Ea este obţinută din resturile de la brânză. În plus, are un conţinut caloric destul de ridicat.
  • Iaurtul de fructe şi băuturile răcoritoare. Au un conţinut ridicat de zahăr, ca să nu mai vorbim de raportul caloric. Decât să mâncăm un iaurt cu fructe, mai bine optăm pentru unul natural. Sucurile care sunt sută la sută naturale trebuie evitate, deoarece şi fructele au zahăr.
  • Produsele de tip fast-food sunt bogate în grăsimi "rele". Putem opta cel mult o dată pe lună pentru restaurantele de acest tip, dar trebuie să stim ca aceste preparate sunt extrem de bogate în calorii, deşi volumul lor este unul mic.
  • Popcornul la microunde este cancerigen. În plus, medicii nutriţionişti spun că un ingredient ce dă aromă de unt floricelelor de porumb, care se prepară la microunde, poate duce la apariţia unor maladii pulmonare.
Pai, la ce scrie distinsa doamna acolo, inseamna ca eu am sanse mari sa fiu sanatos tun, la cat nu-mi place mie sa manc ce scrie acolo :))

Ps: Ce bine ca nu e inclus si alcoolul si carnea acolo :D

4 comentarii:

  1. Decat "Traiesc, deci ma abtin" mai bine "Mananc, deci exist" :D

    RăspundețiȘtergere
  2. brusc am devenit foarte interesat de postul tau de azi, mai ales cand mi-au atras atentia cateva bolduri si am citit un pic printre randuri

    deci margarina nu mananac
    dar trebe sa reduc zaharul si branza topita
    la fast food si la microunde nu prea mananc
    in orice caz, trebe sa fac sa am grija de sanatate, ca altfel prea bine n-o sa fie

    RăspundețiȘtergere
  3. partea buna e ca poti sa bei, sa mananci porc, faci sex si sa fumezi linistit...ca nu scrie nimica acolo de asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ba pe teveu zice ca virgula consumul excesiv de sare, zahar si grasimi, dar si de aolcool, dauneaza grav sanatatii

    deci nu poti face totul ca procul
    iar cu orgasmul de 30 de minute ca la porc e mai greu :-D

    RăspundețiȘtergere