vineri, 13 aprilie 2012

Un drept...obligatoriu!!!

Senatul a adoptat tacit, marti, o propunere legislativa care introduce votul obligatoriu pentru cetatenii romani. Proiectul, initiat de deputatii Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu, prevede sanctiuni drastice pentru absenteism, de la o amenda de 1000 lei pana la suspendarea dreptului de a vota.

Ptiu, sa crapati toti imbuibati ticalosi si nesimititi ce ne "reprezentati". Pe langa ca mint si fura cu nerusinare, mai le si vin idei crete.

Adica, suspendarea dreptului de a vota?
Si cu constitutia Romaniei cum ramane pramatiilor jegoase?

ARTICOLUL 36

  1. Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
  2. Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.
Stau si ma gandesc si injur iara una...deci EI, "stimatii si mult iubitii nostri reprezentanti", EI care nu catadicsesc nici macar sa fie prezenti pe scaunele alea din senat sau camera deputatilor, scaune pe care NOI li le platim, EI care aproba tacit legi aiurea, pentru ca nu sunt destui ca sa aiba cvorum, EI ne obliga pe NOI sa mergem la vot, ca altfel ne pierdem acest drept (pe care din diverse motive NOI am ales sa nu-l exercitam, multe motive determinate tocmai de neincrederea in nici un ipocrit de politician).

Si daca totusi, e sa se aplice o astfel de initiativa, atunci ce ar fi sa se aplice si la EI, sa-si piarda si EI scaunul si functiile daca nu sunt prezenti la o sedinta in plen! Sa ia si ei amenzi, nu de 1000 de lei, ci de 100000 de lei daca absenteaza!

Cum adica sa devina un drept o obligatie domnilor cretini? Cum adica, daca eu nu-mi exercit un drept, sa fiu privat de el? De ce mai e un drept idioti cu patalama de parlamentar?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu